Search

Μεγάλη μάχη για την πρωτιά στους σκόρερ της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης με τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή! Οι τοπ10 του Α’ Γύρου

Με μοναδική εκκρεμότητα το ματς των Τοξοτών με τον Απόλλωνα Διομηδείας έπεσε η αυλαία του πρώτου γύρου της Α’ κατηγοριας, στην οποία έχουν σημειωθεί 204 γκολ.

Μεγάλη μάχη πέρα απο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα έχουμε και στους σκόρερ με τρεις παίκτες να ισοβαθμούν στην κορυφή, και πιο συγκεκριμένα οι Πάρης Κοτόπουλος, Κώστας Ξαντινίδης και Άλμπερτ Γκασπαριάν οδηγούν την κούρσα των σκόρερ έχοντας σκοράρει απο 8 γκολ έκαστος ενώ απο κοντά είναι και ο Γιάννης Καζάκης που έχε πετύχει 7 γκολ. Στα 6 γκολ είναι οι Γιάννης Χριστοφορίδης, Λάζαρος Ορφανίδης, Στέλιος Κωφίδης και Οδυσσέας Παπαστεφάνου ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν με 5 γκολ οι Άγγελος Τουρατζίδης και Ιορδάνης Κιολείδης. Χαρακτηριστικό της μεγάλης μάχης που αναμένεται και στον Β’ γύρο το γεγονός πως απο τον πρώτο έως τον δέκατο τους χωρίζει απόσταση μόλις 3 γκολ.

Την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας διαθέτει ο πρωταθλητής Χειμώνα, Άρη Πετεινού που έχει σκοράρει 29 γκολ έχοντας τόσο τον τοπ σκόρερ της κατηγορίας Πάρη Κοτόπουλο αλλά και η μοναδική ομάδα με 3 σκόρερ στην κορυφαία δεκάδα καθώς πέρα απο τον Κοτόπουλο στην δεκάδα είναι επίσης οι Γιάννης Χριστοφορίδης και Άγγελος Τουρατζίδης.

Την πρώτη πεντάδα των κορυφαίων επιθέσεων συμπληρώνουν οι Θαλασσιά(25 γκολ), Γενισέα(25 γκολ), Δροσερό(23 γκολ) και Ζυγός(21 γκολ). Ενώ αντίθετα οι μοναδικές ομάδες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν διψήφιο αριθμό τερμάτων είναι οι Τοξότες(5 γκολ) και Μάνδρα(7 γκολ)

Να σημειώσουμε εδώ πως η ομάδα με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα έχοντας 12 διαφορετικούς σκόρερ είναι ο Φίλιππος Δροσερού, ενώ ακολουθούν με 10 διαφορετικούς σκόρερ Άρης Πετεινού και Αναγέννηση Θαλασσιάς. Ακολουθούν με 9 ο Ηρακλής Ζυγού ενώ 8 διαφορετικούς σκόρερ έχουν Γενισέα και Βιστωνίδα

Αναλυτικά οι 10τοπ σκόρερ της Α’ κατηγορίας που έχουν σκοράρει τα 65 εκ των 204 γκολ:

8 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος(Άρης Πετεινού), Κώστας Ξαντινίδης(Ελπίς Γενισέας), Άλμπερτ Γκασπαριάν(Π. Μελάς Κουτσού)

7 γκολ: Γιάννης Καζάκης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

6 γκολ: Γιάννης Χριστοφορίδης(Άρης Πετεινού), Λάζαρος Ορφανίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Στέλιος Κωφίδης(Ηρακλής Ζυγού), Οδυσσέας Παπαστεφάνου(Ασπίδα Ξάνθης)

5 γκολ: Άγγελος Τουρατζίδης(Άρης Πετεινού), Ιορδάνης Κιολείδης(ΑΟ Βιστωνίδα)

Share it