Search

Πέρασε και απο τον Ζυγό και έμεινε ζωντανή στην μάχη του τίτλου η Αναγέννηση Θαλασσιάς!(+pics)

Ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα της Θαλασσιάς που επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στον Ζυγό στην αυλαία του Α’ γύρου της Α’ κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

Ένα ματς που όπως αναμενόταν ήταν ντέρμπι σε όλη του την διάρκεια, με αγωνία για το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε. Η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε στο 5′ με το δυνατό σουτ του Ορφανίδη να μην βρίσκει στόχο ενώ στο 20′ την κεφαλιά του Καζάκη έδιωξε εντυπωσιακά ο Καλαμάρης.

Η πίεση της Αναγέννησης απέδωσε καρπούς στο 41′ όταν μετά απο σέντρα του Δημήτρη Εφεντόπουλου ο Γιάννης Καζάκης με γυριστή κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την Αναγέννηση, που δεν σταμάτησε την πίεση που στο 43′ είχε καλή στιγμή με το σουτ του Σταύρου να περνά ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση όμως είδαν το σουτ του Τενεκέ το 50′ να μπλοκάρει ο Αθανασίου, ενώ στο 68′ το σουτ του Μπογιατζόπουλου σταμάτησε ξανά στον κίπερ της Αναγέννησης.  Στο 73′ η Αναγέννηση έφτασε ξανά κοντά σ γκολ όμως το σουτ του Καζάκη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ το χτύπημα φάουλ του Κούτρα απέκρουσε ο Τενεκές. Η τελευταία και μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους που στην τελευταία φάση του αγώνα έχασαν τρομερή φάση όταν η ατομική ενέργεια και το σουτ του Στέλιου Κωφίδη πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το αριστερό γάμα της εστίας των φιλοξενούμενων.

Το τελικό 1-0 διατηρεί την Αναγέννηση ολοζώντανη στην μάχη του τίτλου(δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία), με άπαντες στον σύλλογο να θέλουν το 2/2 στα ματς με Κουτσό και Μάνδρα στο φινάλε του 2021. Ο Ζυγός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 4η θέση και τους 17 βαθμούς, και πλέον κοιτά τα δύο ματς με τα οποία ολοκληρώνει το 2021 εντός με Απόλλων Διομήδειας και το ματς στο Κουτσο με τον Παύλο Μελά.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Άγγελος Κοτινούδης με βοηθούς τους Δημήτρη Μαστρογιαννάκο και Τριαντάφυλλο Μολώνη

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ(Κ. Τερζανίδης): Καλαμάρης, Τενεκές, Χαλκίδης, Μπουναρτζής, Μελετιάδης, Μπογιατζόπουλος(80′ Κωφίδης Κ.), Καράμπελας, Αδαμίδης, Ισκελής(61′ Τσιλιγκαρίδης), Βαλαβάνης, Παπαδόπουλος(52′ Κωφίδης Στ.)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Αθανασίου, Κοτζάκελης, Κούτρας, Μουζαφέρογλου, Κούπας(88′ Σεμπιτράκου), Ορφανίδης(11′ λ.τρ. Γκριγκοριάν), Σταύρου, Τουργαίδης Κ., Εφεντόπουλος, Καζάκης, Δελητζόγλου(46′ Ραφαήλ Λ., 82′ Σότο Γκονζάλες)

Share it