Search

Νικητής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ο Χρήστος Γκαϊτατζής από την Ορεστιάδα!

Το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Μονόπρακτου Θεατρικού Έργου απέσπασαν τα «παιχνίδια πείνας» του Χρήστου Γκαϊτατζή, μαθητή της Γ’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου Νέας Ορεστιάδας. Ήταν η δεύτερη διάκρισή του στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, καθώς είχε λάβει και το δεύτερο βραβείο, ως μαθητής Γυμνασίου.

Προσηλωμένος σε αυτό που από μικρή ηλικία δείχνει ότι αγαπά ιδιαίτερα, τις ιστορίες, τα σενάρια, τη σκηνογραφία και σκηνοθεσία, ο Χρήστος Γκαϊτατζής φαίνεται ότι ήδη έχει χαράξει τον δρόμο για το μέλλον του, δηλώνοντας πώς «θέλει να συνεχίσει με αυτό», και δεδομένων των υψηλών επιδόσεων του στο σχολείο, φαίνεται ότι απλά μετρά αντίστροφά τον χρόνο για την εισαγωγή του στο τμήμα κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α. Π. Θ., που είναι και ο στόχος του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και την εκπομπή «Άκου να δεις», ο Χρήστος Γκαϊτατζής εξήγησε ότι «τα «παιχνίδια πείνας» που έγραψε, είναι η δική του προσέγγιση στην πολύ σκληρή αλλά πραγματική ιστορία του ναυαγίου της γαλλικής φρεγάτας «Μέδουσα», η οποία έχει μεταφερθεί με πιο ελαφριά διάθεση στο γνωστό παιδικό τραγούδι «ήταν ένα μικρό καράβι…». «Το έργο είναι εποχής, αναφέρεται σε ένα παλιό γεγονός, αλλά η ιδέα ήταν να βγει κάτι “άχρονο” και πανανθρώπινο», δήλωσε ο ίδιος για το μονόπρακτό του, με το οποίο, όπως σημείωσε, «δεν ήθελε να περάσει μηνύματα, αλλά να ρωτήσει κάποια πράγματα, να θέσει προβληματισμούς, χωρίς να γίνει δηκτικός ή να κουνάει το δάχτυλο…».

Ο 17χρονος Χρήστος, που εκτός από τα κείμενα που γράφει έχει κάνει και τρεις ταινίες μικρού μήκους, δηλώνει ότι δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με τα έργα του. «Όχι με τη μίζερη έννοια, αλλά με την έννοια ότι διαβάζεις μετά ένα έργο μεγάλου συγγραφέα και καταλαβαίνεις ότι το δικό σου δεν είναι εφάμιλλο. Δίνω προς τα έξω κείμενά μου που μπορώ κάπως να “ανεχτώ” και δεν τα σιχαίνομαι τελείως…», ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Share it