Search

Έπιασε στην κορυφή τον Ιπποκράτη ο Άβαντας νικώντας τον στο ντέρμπι της Α’ κατηγορίας! (+photos)

Σπουδαία νίκη με 3-0 κόντρα στον Ιπποκράτη, στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, πανηγύρισε ο Ατρόμητος Άβαντα.

Με το τρίποντο αυτό ο Άβαντας είναι ισόβαθμος πλέον με τους «γιατρούς» στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών για τον Ιπποκράτη στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν και το πρώτο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Αναστασιάδη δέχτηκε γκολ.

Ο Ιπποκράτης ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος στο ματς όταν ο Βαρσαμίδης έφυγε μόνος του προς την εστία των γηπεδούχων, αλλά ο Μπόγλου βγήκε έγκαιρα στα όρια της περιοχής του και απέκρουσε. Στο 9′ ο Γραικίδης δοκίμασε το πόδι του αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 10′ ο Βαρσαμίδης πλάσαρε αλλά η μπάλα άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Στο 28′ και πάλι ο Βαρσαμίδης πρωταγωνιστής, αλλά η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ που δοκίμασε κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Στο 35′ σειρά του Τρανόπουλου να απειλήσει από πλευράς Ιπποκράτη, με τον Μπόγλου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 39′ ο Καβατζικιώτης θα προσπαθήσει με κεφαλιά να βρει δίχτυα αλλά η μπάλα θα φύγει εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν λιγότερες στιγμές από το πρώτο, αλλά σε αυτό είχαμε τα γκολ. Στο 52′ ο Καρασερίδης με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 54′ θα έρθει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, με τον Γραικίδη να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παπαϊωάννου. Στο 59′ ο κόουτς του Ιπποκράτη θα προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τους Ευθυμιάδη, Παπάζογλου και Καλτσά. Ο τελευταίος βραβεύτηκε πριν την έναρξη του αγώνα από την διοίκηση του Άβαντα καθώς φορούσε για 4 χρόνια την φανέλα του Ατρόμητου με τον οποίο είχε πανηγυρίσει και την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Παρά τις αλλαγές ο Ιπποκράτης δεν μπόρεσε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Τρανόπουλο να απειλεί στο 65′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και τον Μπόγλου να μπλοκάρει. Στο 70′ ο Άβαντας θα φτάσει μια ανάσα από το δεύτερο γκολ, με τον Τογγουλίδη να νικάει στο τετ α τετ τον Καβατζικιώτη. Στο 80′ ο Λαζαρίδης με έξυπνο ελιγμό θα κερδίσει πέναλτι. Θα το εκτελέσει ο ίδιος και θα κάνει το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για το τρίποντο. Στο 87′ θα έχουμε αλλαγή στην αλλαγή για τον Ιπποκράτη, με τον Ευθυμιάδη να τραυματίζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει και την θέση του να παίρνει ο Ποπότης. Στο 88′ οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν διπλή ευκαιρία μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και κεφαλιά στην επαναφορά που κατέληξε άουτ.  Το κερασάκι στην τούρτα για τον Άβαντα έβαλε ο Δημήτρης Κομεσίδης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σισμανίδης κέρδισε πέναλτι, ο Κομεσίδης το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Φιλιππίδης – Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Γεωργακούδης

Συνθέσεις: 

Ατρόμητος Άβαντα (Γιώργος Κωνσταντινίδης): Μπόγλου, Παπαϊωάννου, Ξενοδοχίδης (64′ Τερζής), Σισμανίδης, Κομεσίδης Σ. (Κομεσίδης Δ.), Ευστρατιάδης (82′ Χατσατριάν), Γραικίδης, Φραγγουλίδης, Καβατζικιώτης (85′ Κωνσταντινίδης Ν.), Λαζαρίδης, Μωραΐτης.

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Γιάννης Αναστασιάδης): Τογγουλίδης, Ακρίβος, Ράλλης, Γκουντενούδης, Καρασερίδης (75′ Αγγελακάκης), Μαμρικισβίλι (59′ Παπάζογλου), Τρανόπουλος, Μουρατίδης, Σιμτσάκης (59′ Καλτσάς), Βαρσαμίδης, Τζελέπης (59′ Ευθυμιάδης 87′ λ.τρ. Ποπότης).

Δείτε φωτογραφίες:

 

Share it