Search

Σαν Σήμερα: Η ιστορική πρώτη νίκη-πρόκριση της Ξάνθης στο Europa League μέσα στην Βόρεια Ιρλανδία!

Μια γεμάτη οκταετία συμπληρώνεται σήμερα(25/7) απο την μέρα που η Ξάνθη αγωνίστηκε στην Βόρεια Ιρλανδία με την Λίνφιλντ, στον επαναληπτικό της ήττας με 1-0 στα Πηγάδια, και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και με δύο γκολ του Μαρσελίνιο να πετύχει την πρώτη Ευρωπαϊκή της νίκη που μάλιστα συνδυάστηκε απο την ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ομάδα της Θράκης κατάφερε να ισοφαρίσει στο σκορ του πρώτου αγώνα όταν στο 27′ ο Πέτρος Μάνταλος έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Μαρσελίνιο και ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με τους ξανθιώτες μάλιστα να παίζουν απο το 45′ με παίκτη λιγότερο λόγω απευθείας κόκκινης του Κώστα Φλίσκα.

Στην παράταση η Λίνφιλντ κατάφερε να ισοφαρίσει όταν στο 99′ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γκοχουρί δεν έδιωξε καλά την μπάλα και ο Γκολτ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα στο 105′ ο Μαρσελίνιο έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-2 και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Γκολτ, Μπ. Μπερνς (91′ Μακόλ), Κλαρκ, Γουόρντ, Νόουλς (46′ Μάλγκριου), Λόρι, Κάρβιλ, Α. Μπερνς (70′ Μακάλιστερ), Τόμπσον.

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Ντιε, Φλίσκας, Μαρίν (57′ Μπέρτος), Μάνταλος (56′ Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (98′ Γκοχουρί).

Share it