Search

Αποχωρεί από τον ΑΟΞ μετά απο μια τετραετία ο Γιάννης Φάκης!

Την απόφαση του να αποχωρήσει απο την ομάδα της Ξάνθης, της οποίας ήταν μέλος τα τελευταία 4 χρόνια έκανε γνωστό με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στα social media ο Σερραίος επιθετικός, Γιάννης Φάκης.

Ο ταλαντούχος Σερραίος επιθετικός είναι γεννημένος στις 14 Απριλίου του 2001 αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 απο τον ΠΟΣ 2000, ομάδα της Β’ ΕΠΣ Σερρών, οπού εκεί ο Φάκης είχε εντυπωσιακές επιδόσεις πετυχαίνοντας 27 τέρματα τόσο ως πλάγιος χαφ όσο και ως κεντρικός φορ με τον τότε Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας του ΑΟΞ, Νίκο Κεχαγιά να τον πείθει να φορέσει την φανέλα της Ξάνθης.  Καταφέρνοντας μάλιστα γρήγορα να τον δικαιώσει και στην πρώτη του χρονιά στα Κ17 της Ξάνθης θα σκοράρει 24 φορές.

Το καλοκαίρι του 2018 γίνεται επαγγελματίας και στις 26 Ιανουαρίου του 2019 πραγματοποίησε σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 13 ημερών την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Έκτοτε φόρεσε συνολικά 6 φορές την φανέλα της Ξάνθης, οι δύο στα παιχνίδια μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης και οι 4 στο πρωτάθλημα της Super League 1, Ενώ παράλληλα πέτυχε 16 τέρματα με την φανέλα της ομάδας Νέων του ΑΟΞ.

Ο Φάκης αποτέλεσε ένα απο τα παιδιά που κλήθηκαν να…βγάλουν το φίδι απο την τρύπα όταν μετά απο λάθος χειρισμούς της διοίκησης κλήθηκαν να αγωνιστούν στα παιχνίδια μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Την περσινή σεζόν λόγω covid και των αρκετών μεταγραφών που έγιναν στην ομάδα της Ξάνθης δεν πήρε καθόλου ευκαιρίες και έτσι έχασε μια χρονιά καθώς δεν έγιναν ούτε αγώνες Νέων στην SL2, και για αυτό ζήτησε να αποχωρήσει απο τον ΑΟΞ μετά απο 4χρόνια ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του

Στην ανάρτηση του ο 20χρονος επιθετικός αναφέρει:

Μετά από 4 χρόνια αποφάσισα πως ήρθε η ωρα να αποχωρήσω από τον σύλλογο ΑΟ Ξάνθης,4 χρόνια με καλές και κακές στιγμές σε περίεργα μεταβατικά χρόνια για την ομάδα της Ξάνθης,θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν στην ΠΑΕ να γίνω αυτός που είμαι,εύχομαι η ομάδα της ξανθης να επιστρέψει εκει που ανήκει,ετοιμος για νέες προκλήσεις λοιπον 💪🏻⚽️ 🔫

 

Share it