Search

Από αντίπαλοι της Ξάνθης στο UEFA, διεκδικητές του Euro 2020 οι Σάουθγκεϊτ και Μαντσίνι!

Μνήμες Ευρωπαϊκών αγώνων της Ξάνθης φέρνει ο σημερινός(11/7) τελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κι αυτός φυσικά ελέω των προπονητών των δύο Εθνικών ομάδων.

Βλέπεται τόσο ο ομοσπονδιακός της “σκουάντρα ατζούρα” Ρομπέρτο Μαντσίνι όσο και αυτός των “τριών λιονταριών” Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχουν βρεθεί ως αντίπαλοι της Ξάνθης στο UEFA.

Ο προπονητής της Εθνικής Ιταλίας βρέθηκε αντίπαλος της Ξάνθης το 2002 όταν μετά την Φιορεντίνα μόλις είχε αναλάβει τον πάγκο της Λάτσιο(της οποίας υπήρξε και ποδοσφαιριστής), αρχικά υποδέχτηκε την Ξάνθη στο Ολίμπικο με τους Λατσιάλι να επικρατούν με 4-0 ενώ στον επαναληπτικό που έγινε στο γήπεδο του ΑΟΞ το ματς αναδείχτηκε ισόπαλο.

Τρία χρόνια αργότερα στην δεύτερη Ευρωπαϊκή παρουσία η Ξάνθη κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μίνλεσμπρο, στο πρώτο ματς που έγινε στην Αγγλία η Ξάνθη παρότι στάθηκε εξαιρετικά ηττήθηκε με 2-0, ενώ στο επαναληπτικό που έγινε στο Xanthi Arena ο σημερινός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας αγωνίστηκε φορώντας το περιβραχιόνιο της “Μπορο” με το ματς να λήγει χωρίς νικητή(0-0).

Share it