Search

Το Νησί φλέγεται, οι Άγγλοι με αμφισβητούμενο πέναλτι σε τελικό έπειτα από 55 χρόνια!

Η Αγγλία έχει ραντεβού με την ιστορία. Τα τρία λιοντάρια επικράτησαν 2-1 της Δανίας με λυτρωτή τον Κέιν στην παράταση και οι Άγγλοι έπειτα από 55 χρόνια βρίσκονται σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Την Κυριακή (11/7, 22:00) κόντρα στην Ιταλία θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Euro 2020 για πρώτη φορά.

Η Αγγλία προκρίνεται σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, όπου κατέκτησε τον μοναδικό μεγάλο της τίτλο, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Euro στην ιστορία της.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, το σκορ για τη Δανία άνοιξε ο Ντάμσγκααρντ στο 30ο λεπτό σιωπώντας το Γουέμπλεϊ. Όμως οι Άγγλοι πίεσαν και πέτυχαν την ισοφάριση πριν απ’ τη λήξη του ημιχρόνου στο 39ο λεπτό με αυτογκόλ του Κιάερ δίνοντας ξανά ζωή στο γήπεδο του Λονδίνου. Τα τρία λιοντάρια μπλόκαραν επιθετικά στο β’ μέρος και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, τη λύτρωση έδωσε ο Χάρι Κέιν στο 104ο λεπτό παίρνοντας το ριμπάουντ σε χαμένο πέναλτι του, παράβαση που…κέρδισε ο Ραχίμ Στέρλινγκ σε μια φάση που κανένα ριπλέι δεν δικαιώνει τον Μάκελι αλλά και το VAR καθώς είναι σαφές πως μιλάμε για ένα πολύ “αυστηρό” καταλογισμό πέναλτι.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69′ Γκρίλις – 105′ Τρίπιερ), Ράις (95′ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95′ Φόντεν), Σακά, Κέιν, Στέρλινγκ

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79′ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105′ Βιντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67′ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88′ Γιένσεν), Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67′ Νέργκαρντ), Ντάμσγκααρντ (67′ Πόουλσεν)

Share it