Search

Euro 2020: Στα πέναλτι η Ισπανία, καλπάζει η Ιταλία

Η Ισπανία και η Ιταλία έγιναν οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στα Ημιτελικά του Γουέμπλει στο Euro 2020 και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 6 Ιουλίου στις 22:00.

Η Ισπανία τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Ελβετία και κυρίως απέναντι από τον Ζόμερ και εν τέλει χρειάστηκαν τα πέναλτι για να κερδίσει την πρόκρισή της, στο ματς που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ στο 8′ όταν από το σουτ του Τζόρντι Άλμπα, η μπάλα κόντραρε στον Ζακάρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1. Οι Ελβετοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 68′, όταν μετά από ωραία εκδηλωμένη επίθεση, ο Σακίρι τελείωσε τη φάση μέσα από την περιοχή για το 1-1. Οι Ελβετοί στο 77′ έμειναν με 10 λόγω της αποβολής του Φρόιλερ, ωστόσο με ήρωα τον Ζόμερ κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι. Οι ανατροπές δεν έλειψαν ούτε από εκεί με τους Μπουσκέτς και Ρόδρι να αστοχούν για τη Φούριας Ρόχας, τους Σερ, Ακάνζι και Βάργκας για τους Ελβετούς, σε 3 σερί χαμένα πέναλτι και τον Ογιαρθάμπαλ να ευστοχεί για το τελικό 1-3 στη ρώσικη ρουλέτα.

Στην Αλιάνζ Αρένα του Μονάχου η Ιταλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο και του Βελγίου και πλέον καλπάζει προς τον Τελικό και το τρόπαιο. Η Σκουάντρα Ατζούρα προηγήθηκε στο 31′ με το σουτ του Μπαρέλα μέσα από την περιοχή, αφού εκείνος ξεμαρκαρίστηκε από 3 αντιπάλους, έκανε το 0-2 με το φοβερό γκολ του Ινσίνιε στο 44′ με φαλτσαριστό σουτ, για να διαμορφώσει ο Λουκάκου με πέναλτι στο 45′ το τελικό 1-2. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι και μοναδικό μελανό σημείο της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του εξαιρετικού για ένα ακόμα ματς, Σπινατσόλα στο 79′.

Share it