Search

Euro 2020: Έγραψαν ιστορία Αγγλία και Ουκρανία

Η Αγγλία και η Ουκρανία έγιναν οι δύο τελευταίες ομάδες που πήραν την πρόκριση για τα Προημιτελικά του Euro 2020, όπου θα τεθούν αντιμέτωπες στη Ρώμη, το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 22:00.

Στο Γουέμπλει και σε ένα ακόμα σπουδαίο ματς με μεγάλη προϊστορία, οι Άγγλοι έγραψαν ιστορία, αφήνοντας εκτός τη Γερμανία σε νοκ άουτ ματς για πρώτη φορά και κερδίζοντας μόλις την δεύτερή τους πρόκριση σε νοκ άουτ ματς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το ματς είχε πολύ χαμηλό τέμπο, γεγονός που ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι χτύπησαν στο 75′ με τον Στέρλινγκ για το 1-0, μετά από ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά. Τα Πάντσερ έχασαν μεγάλη ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα, με τον Μίλερ να αστοχεί σε τετατέτ, για να διαμορφώσει στο 86′ με κεφαλιά το τελικό 2-0 ο Κέιν. Το “It’s coming home” θα αρχίσει να ακούγεται ακόμα πιο συχνά στην Αγγλία μετά το σημερινό αποτέλεσμα, ενώ οι Γερμανοί κοιτούν την επόμενη μέρα, που θα τους βρει με τον Χάνσι Φλικ στον πάγκο, με τη ελπίδα γαι ανάκαμψη στο Mundial του 2022 στο Κατάρ και στο επόμενο Euro, το 2024, όπου θα παίξουν εντός έδρας!

Στο τελευταίο ματς της φάσης των “16” στη Γλασκώβη οι Ουκρανοί έγραψαν και πάλι ιστορία, αφήνοντας εκτός τη Σουηδία και κερδίζοντας την πρόκριση για τους 8 για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο 27′ ο Ζιντσένκο μετά από φοβερή ασίστ του Γιαρμολένκο έκανε το 0-1, με τους Σουηδούς να ισοφαρίζουν στο 43′ με τον Φόρσμπεργκ. Στο δεύτερο μέρος οι Σουηδοί είχαν δύο δοκάρια με τον Φόρσμπεργκ και οι Ουκρανοί ένα με τον Σίντορτσουκ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση εκεί όπου οι Σουηδοί έμειναν με 10 λόγω του αποβολής του Ντάνιελσον, για να σκοράρει ο Ντόβμπικ στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-2 της ομάδας του Σεφτσένκο.

Share it