Search

Εuro 2020: Στην παράταση η Ισπανία, στα πέναλτι η Ελβετία, αποκλεισμός σοκ για τους Γάλλους

Η Ισπανία και η Ελβετία έγιναν η 5η και η 6η ομάδα που προκρίθηκαν στα Προημιτελικά του Euro 2020 και θα τεθούν αντιμέτωπες στην Αγία Πετρούπολη στις 2 Ιουλίου στις 19:00.

Η Φούριας Ρόχας επικράτησε της Κροατίας με 3-5 στην παράταση σε ένα απολύτως θεαματικό ματς στη Κοπεγχάγη, με την κανονική διάρκεια να λήγει με 3-3. Οι Κροάτες προηγήθηκαν με ένα ακόμα ανεπανάληπτο αυτογκόλ, αυτό από τον Πέδρι στο 20′, με τον Σιμόν να φέρει την ευθύνη αφού δεν κοντρόλαρε την μπάλα στο γύρισμα του συμπαίκτη του. Η ομάδα του ωστόσο ισοφάρισε στο 38′ με τον Σαράμπια και πήρε το προβάδισμα στο 57′ με την κεφαλιά του Ασπιλικουέτα. Ο Φεράν Τόρες στο 77′ έκανε το 1-3 και ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει οι Κροάτες μείωσαν στο 85′ με τον Όρσιτς και έστειλαν το ματς στην παράταση με την κεφαλιά του Πάσαλιτς στο 90′. Εκεί οι Ισπανοί είχαν και πάλι την απάντηση, με τον Μοράτα να κάνει με ένα κεραυνό στο 100′ το 3-4 και τον Ογιαρθάμπαλ να διαμορφώνει τρία λεπτά αργότερα το τελικό σκορ, ενώ είχαν και δοκάρι στη συνέχεια με τον Όλμο.

Στο Βουκουρέστι είχαμε εκ νέου την μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά, με τους Ελβετούς να αποκλείουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους στα πέναλτι. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν στο 15′ με την κεφαλιά του Σεφέροβιτς, έχασαν πέναλτι στο 55′ με τον Ροντρίγκεζ και έφτασαν στην ανατροπή με τα δύο γκολ του Μπενζεμά στο 57′ και το 59′. Στο 75′ ο Πογκμπά με ένα ασύλληπτο σουτ πέτυχε ένα φοβερό γκολ για το 3-1, όμως οι Ελβετοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και αφού μείωσαν στο 81′ με την νέα κεφαλιά του Σεφέροβιτς, έστειλαν το ματς στην παράταση με το φοβερό σουτ του Γκαβράνοβιτς στο 90′. Οι Γάλλοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Κομάν στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας, ενώ στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί ευστόχησαν άπαντες πριν του Εμπαπέ στο τελευταίο πέναλτι για το 4-5 και την τεράστια πρόκριση της Ελβετίας.

Share it