Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 10ης ημέρας

Το φινάλε του 1ου ομίλου περιελάμβανε η 10η μέρα του Euro 2020, εκεί όπου σημειώθηκαν 5 τέρματα, με την Ιταλία να κερδίζει την Ουαλία και να προκρίνονται αμφότερες και την Ελβετία να επικρατεί της Τουρκίας και να περιμένει πλέον τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομίλων για να δει αν θα είναι μια από τις 4 καλύτερες τρίτες.

Στη Ρώμη η Σκουάντρα Ατζούρα έκανε το 3/3 στον όμιλο κερδίζοντας με 1-0 την Ουαλία, με το τέρμα του Πεσίνα στο 39′, με πλασέ στην κίνηση μετά από εκτέλεση φάουλ. Οι Ιταλοί είχαν και δοκάρι με τον Μπερναρντέσκι στο 53′, ενώ οι Ουαλοί ολοκλήρωσαν το ματς με 10 λόγω της αποβολής του Αμπαντού στο 55′.

Στο Μπακού η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα με το ωραία σουτ του Σεφέροβιτς στο 6′. Στο 26′ ο Σακίρι με ένα φοβερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, οι Τούρκοι μείωσαν με το επίσης φοβερό γκολ του Καχβετσί στο 62′, ενώ και πάλι ο Σακίρι στο 68′ με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι Εβλετοί είχαν και δοκάρι σε φάουλ του Τζάκα στο 77′.

Έτσι οι Ιταλοί προκρίθηκαν ως 1οι και θα αγωνιστούν στο πρώτο νοκ άουτ στο Γουέμπλει, οι Ουαλοί ως 2οι θα αγωνιστούν στο Άμστερνταμ, η Ελβετία με 4 βαθμούς, έχει σοβαρές ελπίδες για πρόκριση, αλλά θα περιμένει, ενώ οι Τούρκοι απογοήτευσαν και επιστρέφουν στη βάση τους με άδεια χέρια.

Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Ιταλία-Ουαλία 1-0

Ελβετία-Τουρκία 3-1

  1. Ιταλία 9
  2. Ουαλία 4
  3. Ελβετία 4
  4. Τουρκία 0

Share it