Search

Euro 2020: Η ανασκόπηση της 7ης ημέρας

Οχτώ γκολ, τις νίκες Ολλανδίας και Βελγίου, με τις οποίες κλείδωσαν την πρόκρισή τους στους “16” και την επικράτηση της Ουκρανίας, περιελάμβανε η 7η ημέρα του Euro 2020.

Στο πρώτο χρονικά ματς στο Βουκουρέστι, οι Ουκρανοί επικράτησαν με 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας και απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου τους, την ώρα που οι αντίπαλοί τους, έγιναν η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε. Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο έκανε επίδειξη δύναμης στο πρώτο μέρος, παίρνοντας το προβάδισμα με τον Γιαρμολένκο στο 29′ και κάνοντας το 2-0 με το πλασέ του Γιάρεμτσουκ πέντε λεπτά αργότερα. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν στην μείωση του σκορ με τον Αλιόσκι στο 57′ που πήρε το ριμπάουντ στο πέναλτι που έχασε ο ίδιος. Τέλος να σημειωθεί πως πέναλτι έχασαν και οι γηπεδούχοι με τον Μαλινόφσκι στο 84′.

Στην Κοπεγχάγη το απόγευμα, οι Δανοί έκαναν ένα απίστευτο πρώτο ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει μόλις από το 2ο κεπτό αμε το σουτ του Πόουλσεν. Ωστόσο οι Βέλγοι ανέκαμψαν στο δεύτερο ημίχρονο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε που πέρασε ως αλλαγή έφτασαν στην ανατροπή. Αρχικά ο μαέστρος της Σίτυ, μετά από μια ωραία προσποίηση στο 55′, γύρισε στον Τοργκάν Αζάρ που ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο 70′ με δυνατό σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή έγραψε το 1-2.

Τέλος στο Άμστερνταμ, οι Ολλανδοί χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα και χωρίς να πατήσουν γκάζι, επικράτησαν με 2-0 της Αυστρίας. Πρωταγωνιστής για άλλο ένα ματς ήταν ο Ντένζελ Ντάμφρις ο οποίος στο 11′ κέρδισε πέναλτι από τον Αλάμπα, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντεπάι και στο 67′ σε αντεπίθεση, μετά από γύρισμα του Μάλεν, πέτυχε το τελικό 2-0.

Ολλανδία και Βέλγιο, μετά την Ιταλία χθες, έκλεισαν επίσης θέση για τους “16”, ενώ για Αυστρία και Δανία τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Μάλιστα στον 2ο όμιλο δεν αποκλείεται και το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας, όπου θα χρειστούν..κομπιουτεράκια. Τέλος οι Ουκρανοί έχουν μπροστά τους έναν “Τελικό” πρόκρισης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου:

Φινλανδία-Ρωσία 0-1

Δανία-Βέλγιο 1-2

  1. Βέλγιο 6
  2. Ρωσία 3
  3. Φινλανδία 3
  4. Δανία 0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου:

Ουκρανία-Βόρεια Μακεδονία 2-1

Ολλανδία-Αυστρία 2-0

  1. Ολλανδία 6
  2. Ουκρανία 3
  3. Αυστρία 3
  4. Βόρεια Μακεδονία 0

Share it