Search

Copa America: Ο απολογισμός της 1ης αγωνιστικής

Δέκα γκολ, την ιδανική πρεμιέρα της Βραζιλίας, την ισοπαλία στο πρώτο μεγάλο ματς ανάμεσα σε Αργεντινή και Χιλή, τις νίκες Κολομβίας και Παραγουάης, το αφιέρωμα των Βραζιλιάνων στον Ντιέγκο Μαραντόνα και το ρεκόρ του Μέσι, περιελάμβανε η 1η αγωνιστική του Copa America.

Στον αγώνα της πρεμιέρας η διοργανώτρια Βραζιλία επικράτησε με 3-0 της Βενεζουέλας των πολλών απουσιών λόγω κορονοϊού. Ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ στο 23′, ο Νεϊμάρ με πέναλτι στο 64′ ‘εκανε το 2-0 και ο Γκάμπριελ στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Κολομβία επικράτησε του Εκουαδόρ με το τέρμα του Καρντόνα στο 42′.

Στον έτερο όμιλο, τον 1ο και στο μεγάλο ματς της 1ης αγωνιστικής, Αργεντινή και Χιλή αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Πριν το ματς προηγήθηκε ένα πολύ ωραίο σόου των Βραζιλιάνων, αφιερωμένο στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Αλμπισελέστε άνοιξε το σκορ στο 33′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι, ο οποίος έπιασε στην πρώτη θέση της αντίστοιχης κατηγορίας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο με 57 γκολ. Ωστόσο οι Χιλιανοί πήραν το βαθμό της ισοπαλίας αφού στο 57′ ο Βάργκας βγήκε πρώτος στην επαναφορά, μετά την απόκρουση στο πέναλτι του Βιδάλ και ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Στο δεύτερο ματς αυτού του ομίλου η Παραγουάη, κέρδισε με 3-1 την Βολιβία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το πέναλτι του Σααβέδρα, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το φοβερό σουτ του Γκαμάρα στο 62′, έφτασαν στο 2-1 με τον Ρομέρο στο 66′ και στο τελικό 3-1 και πάλι με τον Ρομέρο στο 80’.

Ρεπό είχαν για την 1η αγωνιστική Ουρουγουάη και Περού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Αργεντινή-Χιλή 1-1

Παραγουάη-Βολιβία 3-1

Ρεπό: Ουρουγουάη

  1. Παραγουάη 3
  2. Αργεντινή 1
  3. Χιλή 1
  4. Ουρουγουάη 0
  5. Βολιβία 0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

Βραζιλία-Βενεζουέλα 3-0

Κολομβία-Εκουαδόρ 1-0

Ρεπό: Περού

  1. Βραζιλία 3
  2. Κολομβία 3
  3. Περού 0
  4. Εκουαδόρ 0
  5. Βενεζουέλα 0

*Από κάθε όμιλο θα προκριθούν 4 ομάδες και θα παίξουν χιαστί Προημιτελικά.

Share it