Search

Σαν Σήμερα: 7 χρόνια από την πρώτη άνοδο του Εθνικού στις εθνικές κατηγορίες στη νέα χιλιετία

Ήταν 3 Ιουνίου του 2014 όταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ανέβηκε για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’90.

Ο Εθνικός εκείνη τη μέρα επικράτησε 6-0 του Κεραυνού Πέρνης στα μπαράζ και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική της σεζόν 2014/15. Δύο μέρες νωρίτερα είχε νικήσει 1-0 τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου με γκολ του Κυριζάκη και είχε σφραγίσει την άνοδο.

Για να φτάσει όμως να παίξει στα μπαράζ είχε κατακτήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, ενώ παράλληλα είχε κάνει και το ντάμπ με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Προπονητής εκείνης της ομάδας ήταν ο Βασίλης Τσιομλεκίδης, ενώ κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές ήταν οι Γιάννης Φυσέκης, Άρθουρ Αμπραχαμιάν, Γιώργος Κυριζάκης, Μιχάλης Φλώρος, Χρήστος Δούπας, Σεργκέι Αγκελακάκης, Νίκος Θάνος, Αντώνης Τσικάκης. Πολλοί απ’ αυτούς παρέμειναν στην ομάδα και τη νέα σεζόν που βρέθηκε στη Γ’ Εθνική, σε αντίθεση με τον προπονητή που αντικαταστάθηκε από το Νίκο Ουσταμπασίδη.

Η πρώτη χρονιά του Εθνικού στη Γ’ Εθνική ήταν εξαιρετική και αν ήταν πιο σταθερός θα μπορούσε να τερματίσει ακόμα και στην πρώτη 5άδα. Τελικά οι Εβρίτες κατέλαβαν την 11η θέση με 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες. Η δεύτερη χρονιά δεν ήταν το ίδιο καλή. Έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στους προπονητές με αποτέλεσμα η θρακιώτικη ομάδα να χάσει τον χαρακτήρα της και τελικά να υποβιβαστεί αφού τερμάτισε 15η.

Η 1η του σεζόν σε αυτήν μετά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική ήταν πολύ δύσκολη και ήταν μία μεταβατική περίοδος για όλους. Δόθηκε μεγάλη βάση στο κομμάτι των ακαδημιών, κομμάτι στο οποίο είχε χαθεί αρκετό έδαφος τα τελευταία χρόνια. Με τον Σάκη Παπαράδη να επιστρέφει στο τιμόνι της ομάδας και με άξιους συνεργάτες να τον περιβάλουν ο Εθνικός έπαιξε με πολλά νέα παιδιά και παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο τίτλο κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κατέλαβε την 5η θέση συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς. Την σεζόν 2017/18 με Παπαράδη και Φλώρο στον πάγκο του ο Εθνικός κατέκτησε το πρωτάθλημα, επέστρεψε στη Γ’ Εθνική, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και ήρθε ο υποβιβασμός και έτσι επέστρεψε στην Α’ ΕΠΣ Έβρου όπου βρίσκεται μέχρι και τώρα. Μετά από απόφαση του Συλλόγου μετά την αποχώρηση του τον Δεκέμβρη του ’18, το καλοκαίρι του ’19 ο Σάκης Παπαράδης επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία με την ομάδα να έχει αλλάξει τελείως πλάνο και να στηρίζεται πλέον αποκλειστικά στα δικά του παιδιά.

Share it