Search

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι με ασταμάτητο Καντέ και ήρωα τον Χάβερτς!

Η Τσέλσι στέφθηκε για 2η φορά στην ιστορία της Πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας στον 66ο Τελικό του Champions League/Κυπέλλου Πρωταθλητριών της πρωτάρας Μάντσεστερ Σίτυ με 0-1.

Ο Τελικός είχε πολύ καλό ρυθμό σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, θυμίζοντας αρκετά αγώνα Premier League, ωστόσο οι αξιοσημείωτες φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες.

Ήρωας για τους μπλε ήταν ο Κάι Χάβερτς με το γκολ που πέτυχε, το οποίο ήταν το πρώτο του στη φετινή διοργάνωση, ενώ MVP ήταν ο ασταμάτητος Ενγκολό Καντέ, που μπορεί ακόμα και τώρα να συνεχίζει να τρέχει..

Η Τσέλσι προειδοποίησε στο 14′ με το πλασέ του Βέρνερ μετά το γύρισμα του Τσίλγουελ, το οποίο ωστόσο ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Έντερσον. Στο 42′ μετά από μια μακρινή κάθετη του Μάουντ, η άμυνα της Σίτυ κόπηκε στα δύο, επιδεικνύοντας τραγική αντίδραση, με τον Χάβερτς να κοντρολάρει, να ξεπερνά τον Έντερσον και να σημειώνει το μοναδικό γκολ του αγώνα για το 0-1.

Στο 73′ ο Πούλισικ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σε θέση τετατέτ, ωστόσο δεν πλάσαρε εύστοχα, με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 90+6′, στη τελευταία φάση του ματς, η Μάντσεστερ Σίτυ είχε την μοναδική της αξιόλογη στιγμή, με το σουτ του Μαχρέζ που έφυγε ξυστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεντί.

Σε τελική ανάγνωση η κούπα κατέληξε στην πιο βαριά φανέλα και στην μοναδική ομάδα που φέτος έβαλε τόσο δύσκολα στους Πρωταθλητές Αγγλίας και αποτελεί τον δήμιο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Σίτυ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ σίγουρα έπαιξαν τον ρόλο τους και οι επιλογές του Πεπ, όπως η χρησιμοποίηση του Ζιντσένκο αντί του Κανσέλο, παρ’όλο που ο Ουκρανός ήταν ο καλύτερος παίκτης της Σίτυ, αλλά και το γενικότερο ανακάτεμα της τράπουλας, με παίκτες κλειδιά όπως ο Γκιουντογάν να παίζουν..έξω από τα νερά τους.

Αυτό είναι το δεύτερο τρόπαιο για την Τσέλσι μετά από εκείνο που κατέκτησε στο Μόναχο το 2012, χρονιά που και πάλι, η Τσέλσι είχε απολύσει έναν νεαρό προπονητή μεσούσης της σεζόν, απέκλεισε Πορτογαλική ομάδα στα Προημιτελικά, απέκλεισε Ισπανική ομάδα στα Ημιτελικά, ο τότε νεοαποκτηθείς επιθετικός της είχε σκοράρει στα Ημιτελικά, η Μάντσεστερ Σίτυ είχε κατακτήσει την Premier League και ο..Αντόνιο Κόντε την Serie A. Πραγματικά τρομακτικό..

Ενώ να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη φορά που μια πρωτάρα σε Τελικό, δεν κατακτά το τρόπαιο, μετά τις Βαλένθια το 2000, Λεβερκούζεν το 2002, Μονακό το 2004, Άρσεναλ το 2006, Τσέλσι το 2008, Τότεναμ το 2019 και Παρί Σεν Ζερμέν το 2020.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η επιστροφή του κόσμου έδωσε μια άλλη νότα στον φετινό Τελικό, με την ελπίδα την επόμενη σεζόν, το στάδιο της Αγίας Πετρούπολης να είναι sold out!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Σίλβα (64′ Φερναντίνιο), Γκιντογάν, Ντε Μπράινε (60′ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77′ Αγκουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (39′ Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Κόβατσιτς), Βέρνερ (65′ Πούλισικ), Χάβερτς

Share it