Search

Σκληρή ανακοίνωση κατά Κυβέρνησης και Αυγενάκη απο την ΕΟΚ μετά την ΚΥΑ που φέρνει αναβολή των εκλογών: “Εκλογική αεροπειρατεία”

Λίγο μετά την επίσημη αναβολή των εκλογών της ΕΟΚ με ΚΥΑ, η προσωρινή διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Η αντισυνταγματική και εκτός κάθε ηθικής νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης κατά των δημοκρατικών διαδικασιών στο αθλητικό κίνημα κορυφώθηκε με την πρωτοφανή σημερινή «ΚΥΑ», η οποία περιλαμβάνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ εφαρμογής από σήμερα, Σάββατο 29.5.2021, τη διεξαγωγή εκλογών. Ενώ διευρύνεται το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, ΑΠΟ-ΦΑΣΙΣΤΗΚΕ «φωτογραφικώς» να απαγορευθεί η ανοικτή εκλογική διαδικασία στην Ε.Ο.Κ., 18 ώρες μόλις πριν την έναρξή της. Καταργήθηκε δηλαδή την τελευταία στιγμή το υπέρτατο και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των αθλητικών σωματείων να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση της 30-5-2021 για την εκλογή της νέας αιρετής διοίκησης της Ε.Ο.Κ.

Οι θλιβερές νομοθετικές παρεμβάσεις του κ. Αυγενάκη, αρχικώς με τον αποκλεισμό ιστορικών παραγόντων του αθλητισμού από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, και εν συνεχεία με τις έκνομες κατά συρροή «τροπολογίες» του στη διαδικασία των Εκλογών, είχαν ως μοναδικό  σκοπό να αλλοιώσουν τη βούληση του εκλογικού σώματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ηλεκτρονικό μητρώο, το οποίο ο κ. Αυγενάκης ευαγγελίζεται, παραμένει ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟ από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και σήμερα, από  φόβο μην  τυχόν και εισέλθει κάποιο μη ελεγχόμενο σωματείο, διαταράσσοντας το προκατασκευασμένο του εκλογικό σώμα. Δημοκρατία με αποκλεισμούς, αλλά κατά τα άλλα διαφανής. Η  δε  ηλεκτρονική ψηφοφορία το μόνον που ΔΕΝ διασφαλίζει είναι το απόρρητο και το ανεπηρέαστο της  ψήφου.

Για να ολοκληρωθεί η αυταρχική παρέμβαση του κ. Αυγενάκη συστρατεύθηκαν δήθεν αρμόδιοι υπουργοί και υπηρεσίες με διαρροή «ερωτο-απαντήσεων» (Αυγενάκη – Χαρδαλιά) και διαταγών (Αστυνομία – Χρυσοχοΐδης). Όμως, όλες  αυτές οι παρεμβάσεις αποκάλυψαν την περιφρόνησή των παραπάνω προς το Σύνταγμα και τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών (παρέμβαση  στο έργο  της Δικαιοσύνης με κατάργηση της απόφασης υπ’ αρ. 1005/24-5-2021 ΜΠΑ και απόπειρα επηρεασμού Δικαστών σε εκκρεμείς δίκες), καθώς και την πλήρη άγνοιά τους προς τους νόμους, που οι ίδιοι είχαν εκδώσει και ψηφίσει (μέχρι και την τελευταία ΚΥΑ δεν προβλεπόταν απαγόρευση Γ.Σ. σε ανοικτό χώρο, καθώς και στο νόμο περί απαγόρευσης δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων δεν υπάγεται η Γ.Σ. σε ιδιωτικό περιτοιχισμένο χώρο).

Η  σημερινή ΚΥΑ συνιστά κυριολεκτικώς μια «ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤEΙΑ», που όμοιές της έχουν καταδικαστεί  από το σύνολο των ευνομούμενων ευρωπαϊκών δημοκρατικών κρατών. Αναμένουμε τον κ. Πρωθυπουργό με την ίδια σπουδή, που έχει προσφάτως επιδείξει, να την καταδικάσει και εδώ πρώτος.

Τελικώς, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»

Share it