Search

Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 18 με Johnson & Johnson

Μετά την επιβεβαίωση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τις ηλικίες άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμένονταν 220.000 δόσεις εμβολίων.

Άνοιξε επίσης σήμερα η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 34  με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και  Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 προχωρά πλέον με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: kathimerini.gr

Share it