Search

Μοιρασιά στο θρακιώτικο ντέρμπι Αλεξανδρούπολη – Ορφέας Ξάνθης

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Αλεξανδρούπολη και Ορφέας Ξάνθης στο θρακιώτικο ντέρμπι της 13ης εμβόλιμης αγωνιστικής στο «Φώτης Κοσμάς».

Έτσι, από την μία οι Εβρίτες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν από τώρα την παραμονή τους και οι Ξανθιώτες την 1η θέση. Ωστόσο αμφότεροι συνεχίσουν να έχουν το πάνω χέρι στις δύο περιπτώσεις και δύσκολα αυτό μπορεί να αλλάξει στις τελευταίες δύο στροφές.

Η Αλεξανδρούπολη είχε την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, απείλησε περισσότερο από τον αντίπαλο της, αλλά ο Ορφέας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο 18′ ο Πεταλωτής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μανιά. Λίγα λεπτά μετά λίγο άουτ θα φύγει και το σουτ του Ζώτου. Στο 26′ θα γίνει η πρώτη διακοπή στο ματς με σκοπό να δροσιστούν οι παίκτες των δύο ομάδων καθώς η θερμοκρασία στην Αλεξανδρούπολη έφτασε τους 28 βαθμούς κελσίου. Στο 28′ ο Ορφέας θα πάρει κεφάλι στο σκορ όταν ο Πασχαλάκης με ωραία λόμπα θα νικήσει τον Συριτούδη για το 0-1.

Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι θα παίξουν με δύο στόπερ αντί για τρεις, με τον κόουτς Ουσταμοασίδη να βγάζει τον Λίτσιο και να περνάει τον Παπάζογλου. Αρχικά θα απειλήσουν με τον Ρουμπιέ στο 47′, σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Μανιάς. Στο 58′ θα έρθει η ισοφάριση, με τον Παπάζογλου να δέχεται όμορφη μπαλιά από τον Ζώτο και να νικάει από κοντά τον Μανιά για το 1-1. Στο 69′ και στο 70′ ο Τρανόπουλος θα σουτάρει αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο γκολκίπερ των Ξανθιωτών θα μπλοκάρει.

Μετά από αυτή την ισοπαλία ο Ορφέας Ξάνθης παρέμεινε πρώτος με 32 βαθμούς και η Αλεξανδρούπολη 6η με 21 (θυμηθείτε την βαθμολογία εδώ).

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη (Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Δορουγιδένης (90+3 Παπαναστασίου), Ζώτος, Κομεσίδης, Λίτσιος (46′ Παπάζογλου), Πεταλωτής, Πατσιώρας Κ., Πατσιώρας Α., Μαλτέζος (62′ Αμπραχαμιάν), Τρανόπουλος (88′ Θέμελης). Ρουμπιές (62′ Σπυρολάρης)

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Μανιάς, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Τανζού (90+2 Γκούρτσης), Παπαδόπουλος (78′ Σουκρήογλου), Γκασιμπαγιαζίδης (53′ Μελισσόπουλος Ν.), Τορομανίδης, Πασχαλάκης (90+2 Βουλγαρίδης).

Share it