Search

Αύξηση κρουσμάτων στην Ιαπωνία, επανέρχεται το σενάριο για Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς θεατές

Για πρώτη φορά ακούστηκε επίσημα το σενάριο να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές. Η πρόεδρος του Τόκιο 2020, Σέικο Χασιμότο, παραδέχθηκε ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι διοργανωτές προσπαθούν να αμβλύνουν τις ανησυχίες σχετικά με τη διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού ραντεβού.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι η απόφαση σχετικά με τον αριθμό των θεατών στους αγώνες δεν θα ληφθεί έως τον Ιούνιο. Δηλαδή η απόφαση θα βγει ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου. Έπρεπε να έχει αποφασιστεί έως το τέλος του μήνα – οι θεατές από το εξωτερικό έχουν ήδη απαγορευτεί – αλλά η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο και αρκετές άλλες περιοχές ανάγκασαν την Οργανωτική να το καθυστερήσει.

Η Χασιμότο παραδέχτηκε τη Μεγάλη Τετάρτη (28 Απριλίου) ότι τα γεμάτα γήπεδα θα ήταν «πολύ δύσκολο» και σήμερα παραδέχθηκε ότι ενδέχεται να μην υπάρξουν θεατές στους Αγώνες. «Μπορεί να υπάρξει κατάσταση στην οποία μπορεί να μην επιτρέψουμε την παρουσία θεατών», δήλωσε η Χασίμοτο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να ονομάσουμε τους Αγώνες επιτυχημένους είναι εάν προστατεύσουμε πλήρως τη ζωή και την υγεία των αθλητών και του λαού της Ιαπωνίας. Είναι ένας τομέας στον οποίο θα μπορούσαμε να μειώσουμε το άγχος των ανθρώπων που ανησυχούν για το ιατρικό σύστημα της χώρας», τόνισε η Χασιμότο σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμπατριώτες της, που παραμένουν αρνητικοί στη διεξαγωγή των Αγώνων.

Το Τόκιο 2020 πραγματοποίησε σήμερα ένας ειδικός πίνακας στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τα αντίμετρα Covid-19, με τους διοργανωτές να ισχυρίζονται ότι εξακολουθούν να υπάρχει στα πλάνα τους, η πιθανή συμμετοχή Ιαπώνων θεατών στους Αγώνες μέσα στην εβδομάδα της δεύτερης έκδοσης του playbook για αθλητές και αξιωματούχους στους Αγώνες έως το Τόκιο 2020, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Τα «βιβλία κανόνων» επιβεβαίωσαν ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινά τεστ με σάλιο για αθλητές και όλους εκείνους που βρίσκονται κοντά τους, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στους Αγώνες θα πρέπει να κάνουν δύο τεστ Covid-19 εντός 96 ωρών, πριν ταξιδέψουν για την Ιαπωνία.

Αξιωματούχοι, προπονητές και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης θα κάνουν καθημερινά τεστ για τρεις ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.

Πηγή: sports3.gr

Share it