Search

Κικίλιας: «Έως τα τέλη Ιουνίου όποιοι ενήλικοι το επιθυμούν θα μπορούν να εμβολιαστούν»

Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν όσοι ενήλικες το επιθυμούν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα σχολίασε ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115 χιλιάδες (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39 και 22 χιλιάδες (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44, ενώ πάνω από 10 χιλιάδες (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ατυχή τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα περίμενε διορθωτική δήλωσή του.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι, ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson, ενώ προανήγγειλε τη χορήγηση επιδόματος στους υγειονομικούς.

Υπογράμμισε ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα. Σημείωσε δε, ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100 χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα.

Share it