Search

Τα έφερε όλα «τούμπα» και βγήκε νικήτρια απ’ το ντέρμπι του Έβρου η Αλεξανδρούπολη!

Η Αλεξανδρούπολη FC ήταν η μεγάλη νικήτρια στο εβρίτικο ντέρμπι της εμβόλιμης 8ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής κόντρα στην ΑΕ Διδυμοτείχου επικρατώντας 3-1.

Η ΑΕΔ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα, αλλά η Αλεξ/πολη έφτασε στην ολική ανατροπή, έφτασε τους 13 βαθμούς και είναι πλέον 6 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ΑΕΔ έμεινε στους 6 , δηλαδή 4 βαθμούς κάτω από την ζώνη.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 20′ σουτ του Χριστοφορίδη μέσα από την περιοχή, απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Στο 37′ ο Κώστας Πατσιώρας θα εκτελέσει ένα φάουλ από πλάγια θέση, ο Πεταλωτής θα βρεθεί μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά δεν θα μπορέσει να βρει τη μπάλα.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 48′ ο Πατσιώρας θα δοκιμάσει το σουτ του αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ. Στο 56′ ο Νίκος Ουσταμπασίδης θα προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μαλτέζο, Καρακασίδη και Τρανόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα θα έρθει ο απόλυτος αιφνιδιασμός από την ΑΕΔ. Μετά από φοβερή πάσα «πάρε βάλε» του Βαρσαμίδη, ο Παπούδης με ωραίο τελείωμα θα ανοίξει το σκορ. Στο 60′ Καρακασίδης και Γκιντίδης θα ανησυχήσουν τους προπονητές τους μετά από χτύπημα που είχαν, με τον δεύτερο μάλιστα να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Γκασίδη να παίρνει την θέση του.

Στο 65′ ο Τζελέπης, λίγο μετά την είσοδο του στο ματς με ωραία κίνηση και σουτ θα στείλει την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κομεσίδης θα απειλήσει με σουτ αλλά ο Κυριακίδης θα αποκρούσει. Στο 67′ κεφαλιά του Πεταλωτή και νέα απόκρουση του γκολκίπερ της ΑΕΔ. Στο 68′ η ισοφάριση θα έρθει για την Αλεξ/πολη, με τον Τρανόπουλο να νικάει με κεφαλιά τον Κυριακίδη για το 1-1. Πέντε λεπτά μετά θα έρθει η ανατροπή, όταν ο Κομεσίδης με τρομερό στοπάρισμα και ακόμη καλύτερο σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 2-1. Στο 88′ ο Γκαϊδατζής με προβολή λίγο έλειψε να ισοφαρίσει αλλά τον πρόλαβε με την έξοδο ο Συριτούδης. Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους έβαλε ο Παπάζογλου που έφυγε στην κόντρα και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Να σημειωθεί ότι ο κόουτς της ΑΕΔ Χρήστος Μαυράκης έζησε το παιχνίδι με μεγάλη ένταση από την εξέδρα καθώς ήταν τιμωρημένος λόγω αποβολής του στην προηγούμενη αγωνιστική και χρέη πρώτου προπονητή είχε ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Τουφάκης.

Συνθέσεις:

Αλεξανδρούπολη FC (Νίκος Ουσταμπασίδης): Συριτούδης, Ζώτος, Κομεσίδης, Πεταλωτής, Λίτσιος, Πατσιώρας Κ., Θέμελης, Πατσιώρας Α., Παγωνίδης, Χριστοφορίδης, Ρουμπιές.

Αγωνίστηκαν και οι: Μαλτέζος, Καρακασίδης, Τρανόπουλος, Μπαρμπαγιάννης.

ΑΕ Διδυμοτείχου (Χρήστος Μαυράκης): Κυριακίδης, Θάνος, Γκιντίδης, Παντελίδης, Σιδηροπουλος, Σταματόπουλος, Βαγγέλοβ, Παπούδης, Βαρσαμίδης, Λίτσκας, Γιαννόπουλος.

Αγωνίστηκαν και οι: Τζελέπης, Μαμρικισβίλι, Γκασίδης, Αλεξακίδης.

 

 

Share it