Search

Τυχερή η Εθνική, δεν άξιζε κάτι παραπάνω και έσωσε την ισοπαλία με τους Γεωργιανούς!

Το γνωρίζαμε από πριν ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς και λέγαμε πως το 1-1 με την Ισπανία δεν σημαίνει τίποτα, αν η Εθνική δεν κερδίσει την Γεωργία. Δυστυχώς το σενάριο αυτό επιβεβαιώθηκε με την Ελλάδα να αναδεικνύεται και πάλι ισόπαλη με 1-1 κόντρα στους Γεωργιανούς, μένοντας στους 2 βαθμούς στον 2ο όμιλο των Προκριματικών του Mundial 2022.

Οι διεθνείς μας ξεκίνησαν καλά στο ματς, προσπαθώντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Όλα αυτά όμως μόνο για 21 λεπτά. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που ευνοούσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όπως απέδειξαν είναι μια ομάδα με ταχύτητα και άκρως επικίνδυνη στις κόντρες. Δεν ήταν τυχαίο πως από Σουηδία και Ισπανία ηττήθηκαν..με την ψυχή στο στόμα.

Ο αγώνας δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, οι Γεωργιανοί είχαν περισσότερες τελικές και αν ο Κακαμπάτζε δεν πάθαινε..”εγκεφαλικό” στο 76ο λεπτό με το αυτογκόλ που πέτυχε, η ομάδα του θα μπορούσε να είχε φύγει και με το διπλό από την Τούμπα. Ακούγεται σκληρό, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Τυχερή ήταν η Εθνική που πήρε έστω την ισοπαλία.

Ο Φαντ Σχίπ παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1, με μια πολύ δυνατή αριστερά πλευρά, από την οποία και εκδηλώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις της Εθνικής, με Γιαννούλη και Φορτούνη και μια ευάλωτη δεξιά με Μπακάκη και Τζόλη. Ο Παπαδόπουλος φάνηκε λίγο ασταθής στο κέντρο της άμυνας, ενώ δεν φάνηκαν στο ματς Μπακασέτας και Παυλίδης. Από την άλλη πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν Τζαβέλλας. Ζέκα και Μπουχαλάκης, ενώ σε πολύ καλό βράδυ ήταν και ο Βλαχοδήμος που πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις.

Στο 8′, στην πρώτη φάση του ματς και σπουδαιότερη της Εθνικής, έπειτα από συνεργασία Φορτούνη-Γιαννούλη και γύρισμα του τελευταίου, ο Τζόλης από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 39′ από τη σέντρα του Μπακάκη η κεφαλιά του Φορτούνη δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Λόρια που μπλόκαρε.

Στο 68′ ο Βλαχοδήμος έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Μπουλτζάνια και στο 76′ από τη σέντρα του Λημνιού, που επίσης δεν έχει χρόνο συμμετοχής στη Bundesliga, ο Κακαμπάτζε..πλάσαρε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Η Εθνική δεν κατάφερε να κρατήσει για πολλή ώρα το προβάδισμα, αφού στο 78′ ο Κβαρατσκέλια έκανε ό,τι ήθελε τον Μαυρία, ο οποίος είχε να αγωνιστεί από τον Νοέμβριο και τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1, ενώ στο 86′ ο Βλαχοδήμος με μια ακόμα φοβερή απόκρουση στο φαλτσαριστό σουτ του Κανκάβα από αρκετά μακρινή απόσταση, κράτησε το 1-1, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Επόμενες υποχρεώσεις για την Εθνική 5 και 8 Σεπτέμβριο με δύο πολύ κρίσιμα ματς στο Κόσοβο και εντός με τη Σουηδία, που θα κρίνουν πολλά για την έκβαση του ομίλου.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42′ Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (87′ Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (71′ Μασούρας), Τζόλης (46′ Λημνιός), Παυλίδης (70′ Γιακουμάκης).

Γεωργία: Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (74′ Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84′ Τζιγάουρι), Κιταϊσβίλι (84′ Κβεκβεσκίλι), Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63′ Κβιλιτάια).

Share it