Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Σπουδαίος βαθμός στην Ισπανία και ενθαρρυντικό ξεκίνημα για την Εθνική στα προκριματικά του Mundial!

Απολύτως ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Mundial του 2022, η οποία έφυγε με το 1-1 από την Ισπανία, ανήμερα της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης.

Ο αγώνας ήταν μονόπλευρος, με τους Ισπανούς να έχουν την πρωτοβουλία, την συντριπτική κατοχή και τις περισσότερες τελικές, με την Ελλάδα ωστόσο να αμύνεται υποδειγματικά και να αποδεικνύεται κυνική, κλέβοντας την ισοπαλία, με ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας σε μια στιγμή αδράνειας των γηπεδούχων.

Οι Ισπανοί φάνηκε να υποτίμησαν κάπως την Ελλάδα, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν είχαν υψηλό τέμπο στο παιχνίδι τους και από την στιγμή της ισοφάρισης, έδειχναν να τα έχουν χαμένα, μιας που, παρ’όλο που με τις αλλαγές έγιναν πιο γρήγοροι, όχι μόνο δεν απείλησαν άλλο την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά ο εκνευρισμός τους φάνηκε και στην συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, με τα συνεχή παράπονα και τις προσπάθειες να εκμεεύσουν σφυρίγματα.

Η Φούριας Ρόχας απείλησε για πρώτη φορά στο 14′ με το διπλό σουτ του Κόκε που αρχικά κόντραρε και στην συνέχεια κατέληξε σε κόρνερ μετά την παρέμβαση του Τζαβέλλα. Στο 32′ ο Όλμο με ένα φοβερό μακρινό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα, ο Κόκε βρήκε με μαγική μπαλιά τον Μοράτα, ο οποίος στόπαρε και πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, πλάσαρε στην κίνηση για το 1-0.

Στο 50′ το πλασέ του Μοράτα από το ύψος της περιοχής πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου, ενώ στο 55′ από το πουθενά, ο Μασούρας πίεσε ψηλά και από την απροσεξία του Μαρτίνεθ, που νωρίτερα αντικατέστησε τον Ράμος, κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας στο 57′ και στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Ήταν ένας βαθμός που μπορεί να αποδειχθεί χρυσός για την Εθνική, για πολλούς λόγους. Πρώτον λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από όσους αγωνίστηκαν βασικοί δεν είχαν τον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας, ενώ άλλοι ήταν πολύ περισσότερο επιβαρυμένοι, κάτι που φάνηκε από την κόπωση που φυσιολογικά επήλθε στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο άπαντες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια στη διατήρηση του θετικού αποτελέσματος που τελικά ήρθε.

Δεύτερον δύσκολα θα υπάρξει άλλη ομάδα από τον όμιλο που θα φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από την Ισπανία. Οπότε ο αγώνας με την Γεωργία την ερχόμενη Τετάρτη αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την Εθνική, προκειμένου ο σημερινός βαθμός και η συνολική προσπάθεια να μην χαραμιστούν, αλλά και για να αποδείξει, πως τα παθήματα του Nations League, της έγιναν μαθήματα!

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης)

Ισπανία: Σιμόν, Μάρκος Γιορέντε, Ράμος (46′ Μαρτίνεθ), Γκαρσία, Γκαγιά, Όλμο (65′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φεράν Τόρες (72′ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Σαλβατιέρα)

Photo Credits: Eurokinissi

Share it