Search

Αποχαιρέτησε την Ευρώπη με το κεφάλι ψηλά ο Ολυμπιακός και με τρίτη σερί νίκη στο Έμιρεϊτς!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 0-1 της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς για τον επαναληπτικό της φάσης των “16” του Europa League, σκορ όμως που δεν ήταν αρκετό να του χαρίσει την πρόκριση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη της Άρσεναλ κάτι που αποτυπώθηκε και στο τελικό σκορ. Στό πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες είχαν το νου τους περισσότερο στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό να έχει μια μεγάλη ευκαιρία με το πλασέ του Ελ Αραμπί που έδιωξε σε κόρνερ ο ο Λένο στο 20′ και την Άρσεναλ να απειλεί με Πεπέ και Ομπαμεγιάνγκ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά με το σουτ του Φορτούνη να φεύγει άουτ στο 48′. Στο 51′ ο Ελ Αραμπί πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Αντεπίθεση, ο Μαροκινός πάτησε περιοχή και με σουτ που κόντραρε κιόλας σκόραρε για το 0-1, στο ίδιο χρονικό σημείο και την ίδια εστία που πέρυσι είχε ανοίξει το σκορ με κεφαλιά ο Σισέ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και μάλιστα υπήρχε ένα διάστημα που είχε κλείσει την Άρσεναλ στο 1/3 του γηπέδου. Σιγά σιγά όμως άρχισε να εμφανίζεται η κόπωση, οι αλλαγές δεν βοήθησαν όσο αναμενόταν και στο 83′ ήρθε η αποβολή του Μπα που ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει. Η Άρσεναλ στο τελευταίο τέταρτο βρήκε χώρους, είχε πέντε φάσεις, όμως η αστοχία των παικτών της και ο Σα κράτησαν το 0-1.

Για την φάση του 83′ με βάση τις αποφάσεις του ρέφερι σε όλο το ματς, ίσως εκεί εξάντλησε την αυστηρότητά του. Γιατί; Θυμηθείτε μια φάση μόλις λίγα λεπτά πριν, με τον Ολυμπιακό να έχει κερδίσει φάουλ, προφανώς να θέλει να παίξει γρήγορα και τον Ρόου να κλωτσάει την μπάλα στην κερκίδα μπροστά στον διαιτητή. Κάρτα δεν βγήκε ποτέ..

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το Ευρωπαίκό του ταξίδι με το κεφάλι ψηλά παίρνοντας και μια πολύτιμη νίκη. Το αν τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, ίσως και ναι. Ας όψονται όμως κυρίως οι τραυματισμοί και έπειτα το..αμφισβητούμενο 1-2 στο πρώτο ματς.

Kαι όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν άλλα στατιστικά που βγάζουν μάτια, όπως η τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ και το γεγονός πως η ομάδα του Λονδίνου για πρώτη φορά στην ιστορία της γνωρίζει τρίτη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της από τον ίδιο αντίπαλο!

Η πρόκριση κρίθηκε..κι όμως.. ο Ολυμπιακός δεν ήταν χειρότερος της Άρσεναλ..

Photo credits:ⓒ 2021 Matt Dunham/Associated Press

Share it