Search

Audio: Ο Βασίλης Φασίδης για την επιστροφή του ως αντίπαλος στην Ξάνθη, το πρωτάθλημα της SL2 αλλά & την απόφαση για την πολυιδιοκτησία!

Μετά απο μια οκταετία στον ΑΟΞ και απο τα τμήματα Υποδομής στην πρώτη ομάδα, ο Βασίλης Φασίδης βρέθηκε το Σάββατο για πρώτη φορά αντίπαλος της ομάδας που τον ανέδειξε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αθλητικός Παλμός» του Νεκτάριου Αμποβιανίδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης, ο Βασίλης Φασίδης που ξεκίνησε την σεζόν στην Ξάνθη και αποχώρησε προ μηνός για τα Τρίκαλα, με αναφορά στην επιστροφή του ως αντίπαλος ποια στην ομάδα που έζησε την εφηβική του ηλικία(8 χρόνια ήταν αυτά), με τον Ημαθιώτη ποδοσφαιριστή να μιλά φυσικά και για το πρωτάθλημα της Super Legaue 2 και τον χρόνο που χρειάζονται οι ομάδες αλλά μίλησε για πρώτη φορά και για το πως έζησε την περσινή ψυχοφθόρα σεζόν και το θέμα της πολυιδιοκτησίας που έναν χρόνο μετά ήρθε η ηθική δικαίωση στα δικαστήρια με τον Φασίδη να μιλά για το πως έζησαν όλη αυτή την κατάσταση ο ίδιος και οι παίκτες της Ξάνθης.

Για την επιστροφή του ως αντίπαλος και το ματς του Σαββάτου ο Βασίλης Φασίδης ανέφερε αρχικά: “Ένα κομμάτι μου πάντα θα είναι Ξάνθη, πέρασα εκεί πολλά χρόνια, τελείωσα το σχολείο στην πόλη και γενικά πέρασα την Εφηβική μου ηλικία στην Ξάνθη και αναδείχτηκα απο την ομάδα. Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα, γιατί η Ξάνθη είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα, αλλά είμαι επαγγελματίας και μέσα στο γήπεδο πλέον προσπαθώ για το καλύτερο για την ομάδα των Τρικάλων και για τον εαυτό μου φυσικά.”

Για να συνεχίσει λέγοντας: “Είμαστε τελείως διαφορετικές ομάδες, η Ξάνθη έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολύ καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν παραστάσεις απο μεγαλύτερες κατηγορίες, εμείς αντιθέτως είμαστε μια νεανική ομάδα η οποία παλεύει για το καλύτερο σε κάθε παιχνίδι. Το ματς ήταν ισορροπημένο, σκόραρε η Ξάνθη σε μια αντεπίθεση που ξεκίνησε απο δικό μας κόρνερ, και εμείς είχαμε και την μεγάλη ευκαιρία του πέναλτι στο τέλος.”

Για την εικόνα της Ξάνθης και αν παρά την δυσφορία μέρους του κόσμου, είναι λογικό για μια καινούργια ομάδα, ο πρώην παίκτης του ΑΟΞ τόνισε: “Είναι λογικό αυτό το πράγμα, μην ξεχνάμε πως η Ξάνθη τόσα χρόνια είχε στηριχτεί σε άλλους ποδοσφαιριστές οι οποίοι έφυγαν και φτιάχτηκε απο την αρχή, μια τελείως νέα ομάδα. Πιστεύω θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους, να παίξουν κάποια παιχνίδια και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν είναι εύκολο καθώς πλέον δεν υπάρχουν ουσιαστικά προπονήσεις με τα παιχνίδια συνεχόμενα και είναι ακόμα πιο δύσκολο αυτό, οπότε οι παίκτες μέσα στα παιχνίδια ουσιαστικά θα προσπαθούν να αποκτήσουν χημεία. Οπότε πιστεύω πως χρειάζεται υπομονή και χρόνος.”

Ενώ για το πρωτάθλημα και αν θα παίξει ρόλο το βάθος του ρόστερ της Ξάνθης, ο Φασίδης απάντησε πως: ” Σίγουρα το βάθος του ρόστερ θα παίξει ρόλο, η Ξάνθη αυτή την στιγμή μπορεί να έχει και 3 ενδεκάδες με πολύ καλούς παίκτες. Είναι πολυτέλεια αυτό για την κατηγορία. Νομίζω πως ειδικά στον δεύτερο γύρο θα αλλάξει η κατάσταση στο πρωτάθλημα, θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που πάνε για πρωταθλητισμό.”

Για τις αλλαγές στο γήπεδο ο Ημαθιώτης εξτρέμε ανέφερε: “Ήταν τελείως διαφορετικό πραγματικά, με αλλαγές απο τα κόκκινα καθίσματα στα χρώματα της ομάδας, τους πάγκους και την φυσούνα όλες πιστεύω προς το καλύτερο”

Όσον αφορά την απόφαση για την πολυιδιοκτησία, και αν θεωρεί πως υπάρχει ηθική δικαίωση, αλλά και πως έζησε ο ίδιος τα όσα έγιναν ο Φασίδης τόνισε: “Πιο πολύ πιστεύω πως είναι ηθική δικαίωση για την Ξάνθη και για όλους όσους είμασταν στην ομάδα, για το λόγο ότι απο το πουθενά καταλήξαμε να παίζουμε δύο αγώνες μπαράζ τους οποίους δεν τους περιμέναμε καν. Εμείς παίζαμε τελευταία αγωνιστική στην Λάρισα ξέραμε πως με ένα καλό αποτέλεσμα θα σώσουμε την κατηγορία, αν και αυτό ήταν τελείως άδικο γιατί μας αφαίρεσαν άδικα βαθμούς και απο εκεί που έπρεπε να είμασταν στις θέσεις 7-8 βρεθήκαμε δεύτεροι απο το τέλος. Παίζαμε και με πολύ παραπάνω άγχος απ’ ότι είχαμε συνηθίσει να παίζουμε. Κυνηγούσαμε τα πλέι οφ και την Ευρώπη και απο το πουθενά ξαφνικά μείναμε εγώ, ο Θυμιάνης ο Μπέντο και ο Σταθάκης  μαζί με τα παιδιά της Ακαδημίας να παίζουμε την κατηγορία σε δύο αγώνες μπαράζ.”

Τέλος για το δικό του μέλλον ο Βασίλης Φασίδης ανέφερε: “Εγώ ήρθα στην ομάδα των Τρικάλων  γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω, να βοηθήσω την ομάδα και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, γιατί ήταν μεγάλη η αποχή. Θέλω  για αρχή να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ και για το μέλλον βλέπουμε.”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Βασίλη Φασίδη:

http://

Share it