Search

Έβρος: Στρατιωτικοί παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από 6 μήνες

Απλήρωτοι για περισσότερους από έξι μήνες είναι στρατιωτικοί του Έβρου, για τις επιπλέον υπηρεσίες αποτροπής μεταναστευτικών ροών, σύμφωνα με έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Έβρου.

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Η Ένωση […] σας μεταφέρει το κλίμα έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου, για τη μη πληρωμή των υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών (περιπολίες στην Παρέμβρια περιοχή). Συγκεκριμένα συνάδελφοι μας που υπηρετούν στην: α. 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, β. 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, γ. 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και εκτελούν υπηρεσίες, εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ), για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από έξι (6) μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 […] Ως Ένωση […] ευελπιστούμε στην στήριξή σας προκειμένου να μην «τιμωρούνται» τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ακριτική αυτή περιοχή καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των συνόρων μας».

Share it