Search

Η Ξάνθη δεν θα είχε υποβιβαστεί, αν είχε προσφύγει στο CAS

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για αθώωση του ΠΑΟΚ, αποδεικνύεται εντελώς άστοχη η κίνηση της πρώην διοίκησης της Ξάνθης να μην προσφύγει στο CAS.

Πριν λίγους μήνες, ο Ολυμπιακός ανακινεί θέμα «πολυιδιοκτησίας» με εμπλεκόμενους τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Σήμερα, ο «δικέφαλος του Βορρά» δικαιώνεται στην εν λόγω υπόθεση μιας και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε την αθώωσή του. Αυτό που γίνεται, αντιληπτό είναι πως οι Ακρίτες δεν θα είχαν υποβιβαστεί – αν τελικά είχαν προσφύγει στο CAS και διεκδικούσαν και εκείνοι την αθώωσή του στην υπόθεση, όπως αναφέρει το gazzetta.gr.

Αντ’ αυτού, η ομάδα της Ξάνθης δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το -7 για την πολυιδιοκτησία και το -5 για το μετοχολόγιό της. Στη συνέχεια έπαιξε μπαράζ – χωρίς βασικούς της παίκτες – με τον Απόλλωνα Σμύρνης και στη συνέχεια υποβιβάστηκε στη Super League 2.

Θυμίζουμε, πως τότε από το CAS, είχαν πει:

«Το προεδρείο του CAS επίδωσε απόφαση / εντολή να επιστραφούν οι επτά βαθμοί που είχαν επιβληθεί ως ποινή στον ΠΑΟΚ και να επιστραφεί η υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για νέα εκδίκαση. Από την στιγμή που δεν υπήρχε προσφυγή της Ξάνθης για την αφαίρεση επτά βαθμών της (εννοούν το -7 για την πολυϊδιοκτησία διότι υπήρχε και το -5 για το μετοχολόγιο), δεν μπορεί να υπάρξει επιστροφή βαθμών της Ξάνθης. Επομένως οι επτά βαθμοί πρέπει να γυρίσουν στον ΠΑΟΚ αλλά όχι στην Ξάνθη, καθώς δεν αμφισβήτησε την απόφαση του οργάνου της ΕΠΟ».

Η συνέχεια γνωστή: Ο κύριος Πανόπουλος αποχώρισε ύστερα από πολυετή παρουσία του στο τιμόνι της ομάδας και η Ξάνθη μπήκε σε νέα εποχή με την είσοδο του Ελληνοαυστραλού Μπιλ Πάπας.

Share it