Search

Γιώργος Πανίδης: “Τελειωμένη η χρονιά για τα ερασιτεχνικά, Θεού θέλοντος την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε κανονικά, χωρίς να σταματήσουμε!”

Σε αδράνεια παραμένουν τα ερασιτεχνικά  σωματεία της Ξάνθης, μετρώντας «χαμένες» προπονήσεις μικρών και μεγαλύτερων παιδιών (σ.σ. αν και τα δημοτικά σχολεία έχουν ανοίξει, αλλά οι εξωσχολικές δραστηριότητες συνεχίζουν να βρίσκονται στον «πάγο») αλλά και μια χαμένη χρονιά πρωταθλήματος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων από την δική του πλευρά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Θράκη

Πιο αναλυτικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανέφερε:

Κατά αρχήν αυτήν την στιγμή απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε δραστηριότητα στα γήπεδα. Ευελπιστούμε ότι το συντομότερο δυνατόν θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και τα παιχνίδια ώστε να μπούμε σε μια κανονικότητα και να μπορέσουν και οι αθλητές να αθληθούν πλέον στα ομαδικά αθλήματα. Στα ατομικά ο καθένας μπορεί να βρει έναν τρόπο να ασκηθεί, αλλά στα ομαδικά αθλήματα δεν μπορεί να γίνει αυτό ακόμη. Εδώ με δυσκολία ξεκινούν το Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια της Super League 2 στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από την αρχή του δεύτερου lockdown είμαστε στην ίδια κατάσταση. Προέχει πάνω από όλα η υγεία όλων μας. Ξεκίνησε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και από ότι λένε οι δημοσιολόγοι δεν έχουν φόβο οι μικρές ηλικίες και ότι δεν είναι επιρρεπείς στον κορονοϊό, αλλά τι να πω; Είναι καθαρά θέμα του ΕΟΔΥ πότε θα δώσουν την άδεια για να ξεκινήσουμε τα αθλήματα, τις προπονήσεις και όλα όσα αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα, κατά αρχήν χρειάζονται test covid. Την δυνατότητα αυτή για να κάνουν οι ομάδες  test covid κάθε εβδομάδα, δεν την έχουν. Δεν έχουν οικονομική άνεση οι παράγοντες για να διαθέσουν τόσα χρήματα για test. Αυτό είναι ένα δύσκολο κομμάτι για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί από ερασιτέχνες παράγοντες. Δηλαδή ακόμη και αν ο ΕΟΔΥ πει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε, θα χρειαστούν test covid. Αν δεν αναλάβουν η κυβέρνηση, οι δήμοι, η νομαρχία να κάνουν αυτά τα τεστ, είναι πολύ δύσκολο – έως απίθανο – για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, σύμφωνα με αυτά που ακούω και βλέπω. Ποιο σωματείο θα μπορέσει να διαθέσει τόσα χρήματα κάθε εβδομάδα για τα τεστ; Το βλέπω από πολύ δύσκολο έως απίθανο.

Όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, είτε τα μικρά παιδάκια είτε τα μεγαλύτερα παιδιά είτε εμείς οι πιο μεγάλοι, μας έχει λείψει, αλλά προέχει η υγεία. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή σύντομα – και με το εμβόλιο – να βγούμε από αυτήν την δεινή θέση ώστε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η χρονιά έχει τελειώσει για τα ερασιτεχνικά. Θεού θέλοντος, αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε κανονικά, χωρίς να σταματήσουμε. Δεν νομίζω να «σβήσουν» οι σύλλογοι. Αυτό θέλω να πιστεύω καθώς αυτοί που αγαπάνε τον χώρο, θα συνεχίσουν κανονικά, όπως ήμασταν και πρώτα. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και επιμονή και ευελπιστώ ότι το συντομότερο δυνατόν να φύγουμε από αυτήν την πανδημία και να  τραβήξουμε μια «παύλα», ξεχνώντας αυτό το χρονικό διάστημα.

 

Share it