Search

Εμβόλιο Covid-19: Τη Δευτέρα 11/1 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Aνοίγει τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για το εμβόλιο κορονοϊού καθώς από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η δεύτερη φάση εμβολιασμού των πολιτών άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα κάνουν το εμβόλιο περισσότερα από 100.000 άτομα. Στις 20 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του σχεδίου «Ελευθερία» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου.

Επίσης, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εμβολιασμού των φιλοξενουμένων και εργαζομένων σε γηροκομεία, μονάδες χρόνιας φροντίδας και κέντρα αποκατάστασης. Αναμένεται να κάνουν το εμβόλιο περίπου 120.000 άτομα. Μέχρι το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, είχαν κάνει το εμβόλιο με την πρώτη δόση του εμβολίου 40.163 άτομα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του μήνα να κάνουν το εμβόλιο 220.000 άτομα, έχοντας εξασφαλίσει γι’ αυτούς και τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Έλεγχος κριτηρίων πριν από τον προγραμματισμό ραντεβού

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα http://emvolio.gov.gr και τη web/mobile εφαρμογή.

Αποστέλλοντας SMS στον πενταψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Πηγή: ethnos.gr

Share it