Search

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Μόνο το 50% των εργαζομένων επιθυμεί να εμβολιαστεί

Περίπου οι μισοί από τους συνολικά 1.000 εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δήλωσαν, σε πρώτη φάση, την επιθυμία τους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Το ποσοστό αυτό, προκαλεί προβληματισμό, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Χριστόδουλος Μεντίζης, εκφράζει την ελπίδα πως εφόσον υπάρξει μία πληρέστερη ενημέρωση από τους επιστήμονες του νοσοκομείου και με την πάροδο του χρόνου, οι επιφυλάξεις θα καμφθούν και ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοί του θα πουν «ναι» στο εμβόλιο.

«Υπάρχουν διφορούμενες απόψεις, οι εργαζόμενοι τοποθετούνται με κάποιο τρόπο μέσης απόστασης από τον εμβολιασμό», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μεντίζης, ενώ εκτίμησε πως «το επόμενο διάστημα με την ροή του εμβολιασμού αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί… Είμαστε εργαζόμενοι της Α΄ γραμμής που θα πρέπει να πάμε προς την κατεύθυνση του εμβολιασμού άμεσα» τόνισε ο κ. Μεντίζης, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει την αίτηση για να εμβολιαστεί μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Επιχειρώντας να εξηγήσει την επιφυλακτικότητα των συναδέλφων του, την απέδωσε, ενδεχομένως, στο γεγονός ότι μεσολαβεί ένα μικρό χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του εμβολίου και την έναρξη των εμβολιασμών, πρώτα στους υγειονομικούς. «Ίσως είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να αντιληφθεί και να καταλήξει κανείς αν είναι έτοιμος και αρκετά ενημερωμένος , ώστε να το κάνει. Έχουμε ζητήσει μία περαιτέρω ενημέρωση από την επιτροπή λοιμώξεων του ΠΓΝΑ και είμαστε εν αναμονή αυτής. Υπάρχουν επιφυλάξεις που καταγράφονται και απορίες, από διάφορα πράγματα που διαβάζουμε και στα social media, θα πρέπει να μας πουν αν είναι ακριβή ή όχι, ώστε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Θέλω να πιστεύω ότι θα αυξηθεί το ποσοστό αυτό. Δυστυχώς, βλέπω ότι υπάρχει και στο χώρο μας μια επιφύλαξη για τα εμβόλια. Και για τον ιό της γρίπης, περίπου το ίδιο ποσοστό έχει εμβολιαστεί».

Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ

Σύμφωνα με τον κ. Μεντίζη «τo ΓΠΝΑ ετοιμάζεται ως εμβολιαστικό Κέντρο για τους υγειονομικούς, ενώ γίνονται οι ανάλογες επαφές με την ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης και για την προσομοίωση του εμβολιασμού για να είμαστε έτοιμοι σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχει υποδομή για συντήρηση των εμβολίων και για την πραγματοποίηση των εμβολιασμών».

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται με covid19, είναι περίπου 50 στις ειδικές κλινικές και 9 στη ΜΕΘ. «Δεν υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, για να μας καθησυχάσει, αλλά διαπιστώνει μία σταδιακή πτώση».

Share it