Search

To πλάνο της ΕΠΟ για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής!

Μετά την θετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για επιστροφή της Super League 2 άνοιξε η…όρεξη και των υπόλοιπων κατηγοριών όπως αυτές της Football League και του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που υπάγεται στην ΕΠΟ, στην Ομοσπονδία επεξεργάζονται ήδη διάφορα σχέδια προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μια και παίχτηκαν ελάχιστες αγωνιστικές έως τώρα και με βάση τον σχεδιασμό έχει περιθώριο μέχρι τον Ιούνιο να τελειώσει τη σεζόν, μαζί με τα μπαράζ.

Σύμφωνα με αυτό που κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ημέρες και το πιστεύουν πολύ στην Ομοσπονδία είναι πως τον Ιανουάριο θα δοθεί το “πράσινο φως” για επιστροφή στις προπονήσεις και έτσι η επανέναρξη της προσδιορίζεται τον Φεβρουάριο.

Κάτι που φέρνει αρκετά σενάρια και συζητήσεις εντός της Ομοσπονδίας για το πως μπορούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Ένα απο τα σενάρια που κυκλοφορεί αλλά δεν φαίνεται να έχει αρκετές ελπίδες καθώς μοιάζει ως…ακραία λύση, είναι η διεξαγωγή μόνο ενός γύρου και εν συνεχεία να γίνουν κανονικά τα μπαράζ ανόδου.

Αυτό που πάντως μοιάζει πιο πιθανό είναι η κανονική ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας με τις αγωνιστικές που απέμειναν, ακόμα και αν χρειαστεί να προστεθούν αρκετές εμβόλιμες, και ότι τροποποίηση της προκήρυξης γίνει να αφορά τα μπαράζ. Υπάρχουν αρκετές σκέψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα και μένει να φανεί εάν η ΕΠΟ θα πάει σε μοντέλο…Champions League με νοκ άουτ ματς ή να γίνει το μίνι πρωτάθλημα των 2 ομίλων σε ουδέτερα γήπεδα

Σε κάθε περίπτωση, στόχος της ΕΠΟ είναι μετά τις 7 Ιανουαρίου να δοθεί πράσινο φως για ομαδικές προπονήσεις ώστε τον επόμενο μήνα να γίνει και η επανεκκίνηση. Θυμίζουμε πως στον 1ο όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Θράκης έχουν διεξαχθεί μόλις 4 αγωνιστικές, με κάποιες μάλιστα να έχουν απο 1 έως 2 ματς λιγότερα, και έτσι απομένουν για την κανονική ολοκλήρωση 26 αγωνιστικών

Share it