Search

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια απο την Δράμα «Χάσαμε τη μάνα του λόχου» (vid)

Από κορωνοϊό κατέληξε η προϊσταμένη της μονάδας εμφραγμάτων του Νοσοκομείου της Δράμας, η οποία έγινε μία ακόμα «μάρτυρας» της πρώτης γραμμής των υγειονομικών που πέφτουν θύματα της πανδημίας.

Η Βούλα Παπαστεργίου νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο μίλησε στο OPEN TV για την απώλεια της συναδέλφου της, αλλά και τον άνισο αγώνα που δίνει με τον κορωνοϊό το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Ο κορωνοϊός μας αποδεκατίζει κι εμάς. Το λιγοστό προσωπικό που έχει μείνει κάνει υπερπροσπάθεια για να μείνει στο πλευρό των Δραμινών. Η Σοφία, ήταν αδελφική μου φίλη. Υπηρέτησε για 37 χρόνια με αφοσίωση, επαγγελματισμό κι αγάπη. Ηταν η μάνα του λόχου μας. Ηταν σπάνια νοσηλεύτρια με μεγαλείο ψυχής.

Η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Τραγική ειρωνεία ότι γέννησε η κόρη της λίγες μέρες πριν στο νοσοκομείο της Δράμας με καισαρική. Δεν είχαν συμπτώματα μάνα και νεογνό, ήταν όμως θετικοί και πήγαν στο σπίτι. Η Σοφία είχε κάποια συμπτώματα, στις 6 Νοεμβρίου με πήρε ότι έκανε τεστ και ήταν θετική. Εκαναν τεστ η κόρη και το εγγονάκι, ήταν κι αυτά θετικά. Η κατάστασή της χειροτέρευε και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έγινε διακομιδή στην Αλεξανδρούπολη. Επικοινωνούσαμε καθημερινά.

Μου έγραφε ελπίζω να τα καταφέρω. Μετά από κρίσεις δύσπνοιας μου έλεγε, φοβάμαι. Φοβάμαι τα χειρότερα (σ.σ.: τη διασωλήνωση). Το τελευταίο μήνυμα το έγραψα στις 10:30 το βράδυ, 21/11 και δεν πήρα απάντηση. Στη ΜΕΘ έμεινε 10 μέρες και στις 30 του μήνα, Δευτέρα μεσημέρι μας άφησε…»

Η κα Παπαστεργίου είπε μεταξύ άλλων ότι: «το προσωπικό των νοσοκομείων έχει φτάσει στα όριά του. Ηδη έχει μεταφερθεί υγειονομικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας, ενισχύει η ΥΠΕ όσο μπορεί για να αντέξει το σύστημα Υγείας».

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η απώλεια αυτή ήταν η δεύτερη απώλεια εργαζομένου στο Νοσοκομείο της Δράμας, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννη Παπαδόπουλο, η νοσηλεύτρια δεν έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, αλλά έπαιρνε χάπια για την πίεσή της.

Η 59χρονη εργαζόταν για 36χρονια στο Νοσοκομείο της Δράμας, με το μεγαλύτερο μέρος του εργασιακού της βίου να το περνά ως προϊσταμένη στη Μονάδα Καρδιάς. Στις αρχές Νοεμβρίου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο όπου και εργαζόταν, ωστόσο λόγ επιδείνωσης της υγείας της μεταφέρθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: 

Share it