Search

Από την ΑΕ Κομοτηνής στη Δανία ο Πέτρος Κάλας!

Έτοιμος να ζήσει το δικό του… παραμύθι στη χώρα του φημισμένου Παραμυθά, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, είναι ο Πέτρος Κάλας, που ελπίζει ότι στο πρωτάθλημα της Δανίας, δεν θα συναντήσει τους… δράκους του ελληνικού αθλητισμού, που παραμένει δέσμιος της πανδημίας του κορονοϊού!

Ο 26χρονος ακραίος λοιπόν, που επέστρεψε φέτος από την Γερμανία και τη Λειψία, για να βοηθήσει την ΑΕ Κομοτηνής στη Preleague να φτάσει τους στόχους της, μπροστά στο “λουκέτο” και την διάλυση του ελληνικού βόλεϊ, άφησε μία χώρα με συνολικά 115 χιλ. κρούσματα κορονοϊού και 3.003 νεκρούς από την πανδημία για να πάει στην Χβίντοβρε Κοπεγχάγης, με τη σκανδιναβική χώρα να μετρά σήμερα συνολικά 92.649 κρούσματα και 894 θανάτους.

Η αποστολή του Κάλα στη νέα του ομάδα, όπου απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις, θα είναι δύσκολη, καθώς η Χβιντοβρε, μετά από ατυχίες και τραυματισμούς, βρίσκεται στην 6η θέση της Λίγκας της Δανίας με 9 βαθμούς σε 7 αγώνες (3νίκες-4 ήττες). Ο Έλληνας άσος, που βρίσκεται ήδη στο νέο του “σπίτι” αναμένεται σε λίγες ώρες να προπονηθεί για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα και να γνωρίσει τους συμπαίκτες και το τεχνικό επιτελείο. O Κάλας θα αντικαταστήσει τον άτυχο Καναδό ακραίο, Joshua Draiden McBratney-Mullaney, που υπέστη σοβαρό τραυματισμό.

Τεχνικός της ομάδας είναι ο Νορβηγός πρώην παίκτης της Χβιντοβρε, Γιάσπερ Όλσεν, ενώ αγωνίζονται ακόμη 6 ξένοι ο Αμερικανός πασαδόρος, Rob Mullahey, οι Πολωνοί Jakub Wilkowski (πασαδόρος), Piotr Wilkowski (ακραίος), Bartosz Wajdowicz (κεντρικός), Tomasz Stańczuk (κεντρικός) και ο Νορβηγός κεντρικός, Simen Henriksen.

Πηγή: volleyplanet.gr

Share it