Search

Με χρυσό σκόρερ τον Σίτο Ριέρα κρίθηκε το ντέρμπι της Λεμεσού μεταξύ δύο πρώην του Πανθρακικού!(+video)

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του πρώην μεσοεπιθετικού του Πανθρακικού κρίθηκε το σπουδαίο Κυπριακό ντέρμπι της Λεμεσού με την ΑΕΛ να επικρατεί με 2-1 του Απόλλωνα, του επίσης πρώην “πράσινου” Νικολά Ντιγκινί.

Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα,με δύο γκολ,δύο δοκάρια,πέναλτι και αρκετές ευκαιρίες η ΑΕΛ ήταν αυτή που πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού με αντίπαλο τον Απόλλωνα.Η ομάδα του Κέρκεζ επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και έβαλε «φωτιά» στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.Με τη νίκη τους οι «λέοντες» έφτασαν τους 24 βαθμούς και άφησαν τους κυανόλευκους στους 23 βαθμούς.

Παιχνίδι με αρκετά καλό ρυθμό και ευκαιρίες είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα όμως που κατάφερε να σκοράρει πρώτη ήταν η ΑΕΛ με τον Μπάμπιτς που έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Δημητρίου στο 20′ λεπτό. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημίχρονου. Στην επανάληψη ο Απόλλωνας πίεσε για την ισοφάριση χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, οι κυανόλευκοι στο 72΄ έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 μετά το κερδισμένο πέναλτι του Ματέι, αλλά ο Μάρκοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Βοζίνια. Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 77΄ με τον Ματέι που νίκησε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μαϊντεβατς και ο Σίτο Ριέρα ευστόχησε στο 81′ για το 1-2.

https://www.youtube.com/watch?v=acTf9ViUp_s&feature=emb_title

Απόλλωνας: Δημητρίου, Ντένιτς (60` Κυριάκου), Πίττας, Μάρκοβιτς, Γιαννιώτας (79` Γκακπέ), Ντιγκινί (46` Νταμπό), Παναγιώτου (54` Πέδρο), Μπένσοπ (46` Ματέι), Σάλαϊ, Γιούστε, Βασιλείου.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊσέϊρα, Ράσο, Αντωνίου, Σάντος, Αβραάμ (63` Κυριάκου), Ζτραβκόφσκι, Ριέρα, Τόρες (86` Κέρκεζ), Ντανίλο, Μπάμπιτς (74` Μαϊντεβατς)

Share it