Search

Βαλκάνης: «Θα δοθεί χρόνος στον Πόποβιτς και θα ανεβάσει την Ξάνθη κατηγορία»

«Ο Πόποβιτς θα πετύχει στην Ελλάδα γιατί θα έχει τον χρόνο που χρειάζεται».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της Αυστραλίας “The world game” ο συνεργάτης του Ομοσπονδιακού Φαν’τ Σιπ Μιχάλης Βαλκάνης.

Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής που ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τους Ηρακλή, Λάρισα και Άγιο Νικόλαο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νέος κόουτς της Ξάνθης θα πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Super League 1.

«Έχοντας Αυστραλό ιδιοκτήτη θα υπάρχει υπομονή κάτι που είναι πολύ σημαντικό γιατί όπως ξέρουμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή στο έργο των προπονητών», είπε αρχικά ο Βαλκάνης. «Έχω δει προπονητές να απολύονται πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο όταν έπαιζα και εγώ ποδόσφαιρο στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90».

Συνεχίζοντας τόνισε:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ιδιοκτήτης και προπονητής έχουν το ίδιο πλάνο και όραμα. Υπάρχει ένας σαφής σχεδιασμός εκτός γηπέδου και μία φιλοσοφία σ’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα αφιερώσουν τον κατάλληλο χρόνο για να το φέρουν εις πέρας. Για μένα είναι ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Κάτι που δεν συναντάς συχνά στην Ελλάδα όπου οι πρόεδροι ζουν μέρα με τη μέρα, με τα αποτελέσματα και δεν έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια ή να θέλουν να παίξουν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έτσι είναι τα πράγματα και ειδικά στην Super League 2. Πιστεύω ότι ο Πόποβιτς θα τα πάει καλά και θα ανεβάσει κατευθείαν την Ξάνθη στην πρώτη κατηγορία». 

Για το έντονο αυστραλιανό στοιχείο είπε: «Το γεγονός ότι έχει φέρει πολλούς Αυστραλούς παίκτες στην ομάδα, μόνο καλό μπορεί να αποδειχθεί για αυτόν και να του δώσει την φόρμουλα για να υλοποιήσει αυτά που θέλει. Είναι μια φανταστική ευκαιρία για αυτόν να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο ως προπονητής».

Για την Ξάνθη και για το πρωτάθλημα είπε: «Η Ξάνθη είναι μία ομάδα με ιστορία και εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει το πρωτάθλημα τόσο πιο γρήγορα ο Πόποβιτς θα αρχίσει την δουλειά. Εάν (που πιστεύω ότι μπορεί) η ομάδα κατακτήσει την άνοδο, θα είναι μία καλή ευκαιρία επίσης για αυτούς τους παίκτες που έφερε ο Πόποβιτς να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα όπως η Super League».

Share it