Search

Προκλητικές επιστολές εγείρουν «μειονοτικό ζήτημα» στην Θράκη!

Μπορεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα κατάθεσης προτάσεων προς τη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης να «έκλεισε» σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και να κατατέθηκαν σε αυτή πλείστες προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου, πλην όμως την διαδικασία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν και αυτόκλητοι σωτήρες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατατέθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης τρεις επιστολές, μία εκ των οποίων γραμμένη στην τουρκική γλώσσα και δύο εκ των οποίων με υπογραφές εκπροσώπων της δήθεν «τουρκικής» μειονότητας. Την καταγγελία έκανε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κι επιβεβαίωσε μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και γραμματέας της Επιτροπής Ανδρέας Λοβέδρος.

Ο κος Λοβέρδος επιβεβαίωσε πως «στην ηλεκτρονική πλατφόρμα -όχι με επιστολή γραμμένη- που είχε ανοίξει η Επιτροπή ανήρτησαν τις προτάσεις τους τρεις σύλλογοι. Ο ένας σύλλογος έστειλε επιστολή στην τουρκική και οι άλλοι δύο στα ελληνικά με υπογραφή τουρκική (μειονότητα)». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πως αντέδρασε το προεδρείο της Επιτροπής (το οποίο συναπαρτίζει ο ίδιος ως γραμματέας, η Ντόρα Μπακογιάννη ως πρόεδρος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ως αντιπρόεδρος), ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε πως «δεν δεχόμαστε επιστολές σε ξένη γλώσσα».

Αναφορικά τώρα με τις επιστολές που υπογράφουν σύλλογοι που εκπροσωπούν την δήθεν «τουρκική» μειονότητα, ο κος Λοβέρδος αρκέστηκε στο σχόλιο ότι ως προεδρείο «θα πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συμπεριληφθούν στις συζητήσεις.

Πλην όμως, πρέπει να προηγηθεί συνάντηση των τριών μελών του προεδρείου, η οποία δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής εφικτή, λόγω των συνθηκών με την πανδημία.

Πηγή: Xronos.gr

Share it