Search

Απ. Κουτρουλός: “Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η νέα πραγματικότητα με και μετά τον κορονοϊό”

Το δικό του μήνυμα για όσα συμβαίνουν εν καιρώ πανδημίας και τη νέα πραγματικότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έστειλε ο προπονητής της Αναγέννησης Θαλασσιάς, Απόστολος Κουτρουλός.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ενωσιακός προπονητής:

Όπως όλα τα αθλήματα έτσι και το ποδόσφαιρο-ειδικα το ερασιτεχνικο- επηρεάστηκε δραματικά από τον κορονοϊό.
Ήταν και είναι ένα σκληρό χτύπημα για την πλειοψηφία όλων των ερασιτεχνών αθλητών που δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε αγώνες και αναγκάστηκαν να σταματήσουν ή να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους στα μέτρα περιορισμού.
Η πανδημία οδήγησε πολλούς από τους αθλητές να ξανασκεφτούν την… καριέρα τους και να επαναοριοθετήσουν τους στόχους τους.
” Είναι μια στιγμή αβεβαιότητας, που δεν μπορείς να δεις καθαρά το μέλλον. “
Το πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων ανατράπηκε.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά και πολύ μεγάλη πρόκληση να προσαρμοστούν οι αθλητές στα νέα δεδομένα.
Είδαμε αθλητές που τα κατάφεραν και αναδιοργάνωσαν τη ζωή τους και άλλους που έχασαν την ισορροπία τους και δυσκολεύτηκαν να μείνουν συγκεντρωμένοι.
Προσωπική μου και μόνο εκτίμηση και πρόταση είναι , πως το φετινό πρωτάθλημα όλων των ερασιτεχνικών ομάδων θα πρέπει να εκληφθεί ως μη γενόμενο εκτός κι αν υπάρξει κάποια συνταρακτική αλλαγή και φόρμουλα η οποία από το νέο έτος θα διασφαλίσει πλήρως και αποτελεσματικά την υγεία όλων των εμπλεκομένων με ταυτόχρονη άρση της απαγόρευσης των φιλάθλων στα γήπεδα .
Κάτι τέτοιο φυσικά,θα μας δώσει την ευκαιρία αλλά κυρίως και την δυνατότητα να επεξεργαστούμε πολλαπλά σενάρια συνέχισης του οποιουδήποτε πρωταθλήματος.
Ως τοτε…η ταπεινή γνώμη και προτροπή ενός από τους αναρίθμητους λάτρες και εργάτες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου …
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ …ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ…

Share it