Search

Κλείδωσε τον 7ο τίτλο με νίκη στην Τουρκία ο Hamilton!

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε, στην επιστροφή της F1 στην Τουρκία, τον 7ο Παγκόσμιο τίτλο και και 4ο συνεχόμενο. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν τον πτόησαν και σε συνδυασμό με το κακό αποτέλεσμα του Bottas του χάρισαν την νίκη και το πρωτάθλημα. Οι δύο Racing Point πάλεψαν για το 1-2 αλλά δεν τα κατάφεραν. Πρώτο πόντιουμ για τον Vettal φέτος ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση και ικανοποίηση στην Ferrari αφού και ο Leclerc τερμάτισε ψηλά, στην 4η θέση.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

Η βροχή που έπεφτε δυσκόλεψε το έργο των οδηγών στο Q1 και παρά τις δύο κόκκινες σημαίες δεν είδαμε καμία έκπληξη. Το Q2 δεν επιφύλασσε κάτι επίσης απρόσμενο, με τις δύο Ferrari και Mclaren να μένουν εκτός συνέχειας. Τα δύο Mercedes δυσκολεύτηκαν καθ’όλη την διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου γι’αυτό και δεν ξάφνιασε η 6η θέση του Hamilton και η 9η του Bottas.Πρώτη pole για τον Stroll ενώ ο ομόσταβλός του πήρε την 3η θέση, τους οποίους χώρισε ο Max Verstappen. Χαμόγελα και για την Alfa Romeo που είχε και τα δυο της μονοθέσια στο Q3.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι συνθήκες στην πίστα δεν άλλαξαν και πολύ από την προηγούμενη μέρα με τους περισσότερους οδηγούς να ξεκινούν με τα βρόχινα ελαστικά εκtoς από τις δύο Williams. Οι δύο Red Bull δυσκολεύτηκαν να ξεκινήσουν και έχασαν τις θέσεις τους, ενώ Hamilton και Vettel έμοιαζαν να πετάνε. Στην πρώτη στροφή ο Ricciardo στριμώχτηκε μεταξύ του Hamilton και του Occon με αποτέλεσμα να έχει επαφή με τον τελευταίο. Το στριφογύρισμα του Γάλλου ξάφνιασε τον Bottas ο οποίος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του.

ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ VERSTAPPEN

Καθώς η πίστα στέγνωνε πολλοί οδηγοί μπήκαν γρήγορα για να αλλάξουν ελαστικά αφήνοντας τους Perez και Verstappen να μάχονται για την 1η θέση. Στον 18ο γύρο ο Ολλανδός πλησίασε αρκετά τον ‘Checo’ που είχε σαν αποτέλεσμα, πάνω στην στροφή, να δεχθεί πάρα πολύ νερό από το όχημα του Μεξικάνου, να χάσει τον έλεγχο και να κάνει μια στροφή 360 μοιρών. Την ίδια στιγμή και ο Bottas θα έχανε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του κάνοντας την συνέχεια ακόμα πιο δύσκολη.

1η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΑΜΙΛΤΟΝ,ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ FERRARI

Ενώ όλοι συνέχιζαν με νέα ενδιάμεση γόμα οι Perez και Hamilton συνέχιζαν με τα παλιά για να κάνουν μια αλλαγή σε slik μιας και η πίστα άρχισε να στεγνώνει. Ο Βρετανός πλησίασε και με την βοήθεια του DRS έκανε μια εύκολη προσπέραση που τον έφερε στην 1η θέση. Ο Stroll που μπήκε για την αλλαγή βρέθηκε μπροστά από τις δύο Ferrari. O Vettel έκανε την κίνηση του ο Καναδός ξαφνιάστηκε, προσπάθησε να διορθώσει αλλά γλίστρησε ακόμα περισσότερο και την κατάσταση ήρθε να εκμεταλλευτεί ο Leclerc και να πάρει άνετα και αυτός μια θέση. Ένα γύρο αργότερα ο Μονεγάσκος κατάφερε να περάσει και τον Γερμανό.

ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΑ

Ακόμη μια νίκη πρόσθεσε ο Βρετανός στο ενεργητικό του καθώς δεν απειλήθηκε μετά την προσπέραση που έκανε στον Perez. Στις τελευταίες στροφές ο Leclerc προσπάθησε να προσπεράσει τον Perez όμως ένα μπλοκάρισμα τον έκανε να χάσει την γραμμή του, να πάρει πολύ ανοιχτά την στροφή και τελικά να χάνει και την θέση του από τον ομοσταβλό του. Λίγο έλλειψε ο πιλότος της Ferrari να χάσει και την θέση από τον Sainz ο οποίος ήταν κολλημένος από πίσω του στην τελική ευθεία. Πόντιουμ για τον Vettel μετά από ένα χρόνο κερδίζοντας παράλληλα και το βραβείο οδηγού της ημέρας.

Share it