Search

Κλείδωσε το 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα η Mercedes στο 2ο φετινό πόντιουμ του Ricciardo!

Ο Lewis Hamilton κέρδισε για 3η συνεχόμενη φορά και αύξησε την διαφορά στην μάχη του πρωταθλήματος. Παράλληλα η Mercedes πανηγύρισε τον 7ο διαδοχικό της τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τέσσερις αγώνες πριν την λήξη του πρωταθλήματος. Το δεύτερο του πόντιουμ με Renault πανηγύρισε ο Ricciardo, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση.

ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ

Τα δύο Mercedes έκαναν εύκολα το 1-2 με τον Valterri Bottas να κατακτά την pole position. Ο συνήθης ύποπτος Verstappen τερμάτισε στην 3η θέση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επίδοση του Gasly που έφτασε μέχρι την 4η θέση. Άλλη μια φορά που ο Vettel δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q3 σε αντίθεση με τον Russell που για μια ακόμα φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες και έφτασε να ξεκινά τον Κυριακάτικο αγώνα από την 13η θέση.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η κακή εκκίνηση του Hamilton έδωσε την ευκαιρία στον Verstappen να ανέβει στην 2η θέση και μαζί με τον Bottas έκαναν μια καλή διαφορά με τον Βρετανό πιλότο. Η επαφή του Vettel με τον Magnussen δεν στοίχησε στο σημείο εκείνο στον πιλότο της Scuderia. Στον ένατο γύρο, ήρθε η ψυχρολουσία για τον Gasly με το μονοθέσιό του να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ PIT STOP,ΒΛΑΒΗ ΓΙΑ BOTTAS ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ OCCON

Η πίστα έδινε την εικόνα ότι εκτός από την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και με την χρήση του DRS δεν υπήρχαν πολλά σημεία της για να προσπεράσει κάποιος, οπότε όλα θα κρίνονταν στις στρατηγικές των ομάδων. Οι Bottas και Verstappen έκαναν την δική τους αλλαγή με τον Hamilton να παίρνει την απόφαση να μείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στην πίστα και με την μεσαία γόμα, σε σχέση με την σκληρή των δύο που ήταν πίσω του, να φτιάξει την διαφορά που θα έχανε στην υποχρεωτική του στάση. Στην πορεία η Mercedes του Bottas αποκόμισε ένα πρόβλημα στο πάτωμα, πιθανόν από κάποια συντρίμμια που βρίσκονταν στην πίστα, όπως εξήγησε η Γερμανική ομάδα. Ο Hamilton είχε χτίσει την διαφορά των 27 δευτερολέπτων που χρειαζόταν και όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Μία βλάβη στον συμπλέκτη του Occon, όμως, πυροδότησε ένα εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας και πλέον ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε με την ησυχία του την αλλαγή ελαστικών και βγήκε στην πρώτη θέση.

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΟ PIT STOP ΓΙΑ VETTEL KΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥ VERSTAPPEN

Ο Vettel ακολούθησε την τακτική του Hamilton και βρισκόταν στην 4η θέση όταν η ομάδα τον κάλεσε μέσα για αλλαγή ελαστικών. Το pit stop της Ferrari ήταν κάκιστο με την αλλαγή στον εμπρός δεξιά και στον πίσω αριστερά τροχό να αργεί πολύ και ο χρόνος αλλαγής να φτάνει στα 13 δεύτερα. Τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τον Φιλανδό της Mercedes τον οδήγησαν σε ένα μεγάλο λάθος, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ορίων πίστας, τον Verstappen να κολλάει πίσω του και τελικά να τον προσπερνά.

ΚΛΑΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΟ-ΘΥΜΙΣΕ GROSJEAN Ο RUSSELL

Στον 51ο γύρο το πίσω δεξί ελαστικό του Verstappen έσκασε, οδηγώντας το αυτοκίνητο στην αμμοπαγίδα και στην εγκατάλειψη για τον οδηγό της Red Bull. Αμέσως βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Ολλανδού και τότε είδαμε μια γνώριμη σκηνή όπως στον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν το 2018. Τότε ήταν ο Romain Grosjean και σήμερα ήταν η σειρά του Russell να τρακάρει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να πάρει τους πρώτους του πόντους στην F1 αλλά και για την ομάδα στην φετινή σεζόν.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ KVYAT ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ ΑΠΟ PEREZ

H επέκταση της παραμονής του αυτοκινήτου ασφαλείας έφερε τους περισσότερους οδηγούς στα pit σε αντίθεση με τον Ricciardo που αποφάσισε να μείνει με τα ίδια ελαστικά. Ο ”Checo” από εκεί που βρισκόταν στην 3η θέση έπεσε στην 6η και στο τέλος του αγώνα τόνισε ότι ήταν λάθος να μπει στα pit και έτσι χάρισε στον Ricciardo την 3η θέση. Ο Kvyat με την επανέναρξη ήταν ασυγκράτητος και από την 7η θέση πέρασε διαδοχικά τους Perez, Albon και Leclerc για να τερματίσει στην 4η θέση. Σημαντικό λάθος για τον Albon που μετά την προσπέραση που δέχθηκε από τον Perez πάτησε περισσότερο το γκάζι, χάνοντας το πίσω μέρος του μονοθεσίου του τερματίζοντας εκτός πόντων.

ΚΑΡΟ ΣΗΜΑΙΑ

Ο Hamilton πήρε την πρώτη θέση με τον ομόσταβλό του παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε να τον ακολουθεί, χαρίζοντας το 7ο διαδοχικό πρωτάθλημα για την Mercedes. Οδηγός της ημέρας ήταν ο Kimi Raikkonnen και τον Hamilton να παίρνει τον έξτρα πόντο του ταχύτερου γύρου.

Share it