Search

Κύπελλο Ελλάδας: Την Τρίτη 20/10 η κλήρωση, έως τις 16/10 η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ:

“Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2020-2021, θα διεξαχθεί την Τρίτη 20.10.2020 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τη διασπορά του ιού covid-19”

Οι 3 κυπελλούχοι της Θράκης, δηλαδή οι ΑΕ Διδυμοτείχου, Πανθρακικός και Ορφέας Ξάνθης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 16/10.

Αναλυτικά:

Δήλωση Συμμετοχής /Παράβολο
1. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 16.10.2020 και ώρα 11:00. Δήλωση Συμμετοχής σε ειδικό έντυπο, που θα γίνει γνωστό στους ενδιαφερόμενους, μέσω δημοσιοποίησης στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.

Στην περίπτωση μη υποβολής δήλωσης συμμετοχής από υποχρεούμενη ομάδα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 του Κ.Α.Π.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής των Κυπελλούχων ομάδων ΕΠΣ δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι Φιναλίστ ( Άρθρο 40 του ΚΑΠ )

Για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ εξαιρούνται από τις αναφερόμενες στο άρθρο ποινές.

2. Όλες οι ομάδες μαζί με την δήλωση έχουν υποχρέωση να δηλώσουν ως έδρα γήπεδο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 8 του ΚΑΠ για την κατηγορία που ανήκουν.

Για την 1η και την 2η φάση του κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής.

Για την 3η φάση οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γήπεδο προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής/Football League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται.

Για την 4η φάση οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γήπεδο
προδιαγραφών Football League/Super League2 αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται.

Από την 5η φάση και εντεύθεν οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γήπεδο προδιαγραφών Super League2/ Super League Interwetten, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντιστοίχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται
στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών.

Όταν μία ομάδα αναγκαστεί εκ των συνθηκών να αλλάξει την έδρα της, λόγω απαίτησης να αγωνιστεί σε γήπεδο με προδιαγραφές ανώτερης κατηγορίας, εφόσον δεν δύναται να βρει αυτό εντός των ορίων της οικείας ΕΠΣ, δύναται να ισχύσει η πρόβλεψη του άρθρου 78 παρ. 3 του Καταστατικού της ΕΠΟ, ήτοι να αναζητήσει γήπεδο εντός της διοικητικής περιφέρειας της έδρας της.

3. Η Δήλωση πρέπει να συνοδεύεται:
α) από το σχετικό παράβολο που καθορίσθηκε ως εξής:
• Για τις ομάδες της Super League Interwetten: 5.000 €
• Για τις ομάδες τις Super League 2: 3.000 €
• Για τις ομάδες της Football League: 2.000 €
• Για τις Ερασιτεχνικές Ομάδες: 500 €

Share it