Search

Στο 1o επίπεδο μέτρων ο Έβρος, στο 2ο Ροδόπη & Ξάνθη – Ποιες οι αλλαγές στην εστίαση

Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 παρουσίασε την Παρασκευή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμοξιογώνων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.

Από την 12 Οκτωβρίου η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς με συγχρωτισμό είναι υποχρεωτική, σε όλη την επικράτεια.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις (πχ σε επίπεδο δήμων).

Ο νομός Έβρου βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο συναγερμού και ετοιμότητας – «πράσινος» στον ειδικό χάρτη με τα μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των άλλων, τα καταστήματα εστίασης θα κλείνουν στις 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι στις 5 το πρωί. Αντίστοιχα οι νομοί Ροδόπης & Ξάνθης βρίσκονται στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πράγμα που σημαίνει ότι η εστίαση θα κλείνει 12:30 – 05:00.

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα σε όλα τα επίπεδα ΕΔΩ.

Share it