Search

Δικαιοσύνη: Εγκληματική Οργάνωση η Χρυσή Αυγή, ένοχος ο Ρουπαγιάς για τον Φύσσα

Ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση.

Και τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχα για εγκληματική οργάνωση. Οι 7, μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Συγκεκριμένα, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς. Οι υπόλοιποι βουλευτές της επίδικης περιόδου (Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης), καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ενοχος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Το δικαστήριο νωρίτερα έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν ένοχοι 15 από τους 18 κατηγορουμένους, δηλαδή όλοι εκτός από τον Σαντοριναίο και τον Τσακανίκα.

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα).

Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου»

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Share it