Search

Στον “αέρα” το παιχνίδι της Κ17 της Ξάνθης με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα ελέω έκτακτων μέτρων!

Σε αμφιβολία τίθεται το εξ’ αναβολής παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ17 της Super League 1.

Κι αυτό καθώς όπως ανακοινώθηκε απο την Πολιτική Προστασία τόσο η Αχαΐα όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων μπαίνουν σε έκτακτα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι την Δευτέρα 12/10. Να σημειώσουμε πως το ματς της Ξάνθης με την ομάδα της Ηπείρου είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 10/10 στις 13:00, ωστόσο μετά τα έκτακτα μέτρα στα Ιωάννινα αναμένουμε ποια θα είναι η αντίδραση της Λίγκας και αν ώστε να αποφευχθεί αναβολή του αγώνα υπάρξει επιλογή άλλης έδρας η κάτι άλλο.

Ήδη μάλιστα αναβλήθηκαν και τα παιχνίδια της τοπικής ΕΠΣ: “Η Τεχνική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηπείρου αναλογιζόμενη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και έχοντας αίσθημα ευθύνης στην διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, ερασιτεχνικών παραγόντων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα στο πλαίσιο προστασίας μετάδοσης του ιού Covid-19, αναβάλλει τους προσεχείς αγώνες Κυπέλλου της Ένωσης που είχαν ορισθεί για την Τετάρτη 7/10/2020, και μεταθέτει την αγωνιστική των Αγώνων της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής για το Σαββατοκύριακο 17-18/10/2020.”

Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη αναφέρει τα ακόλουθα:

«Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στον Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στον Δήμο Ιωαννιτών.

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κ.λπ.

Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών 5 μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων. Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες, από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020».

Share it