Μπίλ Πάπας: Η δημιουργία μιας ισχυρής Ξάνθης, η αξιοποιήση των ταλέντων της Θράκης & ο στόχος να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς!

Συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα greekherald.com.au, ο νέος ιδιοκτήτης του ΑΟΞ Μπίλ Πάπας που αναφέρθηκε στην απόφαση του να επενδύσει στην Ξάνθη, στους ανθρώπους που μετέχουν σε αυτό το μεγάλο πρότζεκτ και τους στόχους του.

Αρχικά ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, Γιατί στην Ελλάδα με τον ισχυρό άνδρα του ΑΟΞ να τονίζει: Όπως γνωρίζετε, η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και την Ελλάδα είναι δεδομένη. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία, θα έλεγα, να χτίσουμε μια γέφυρα με την Ευρώπη, και που καλύτερα με τη χώρα των γονέων μας.”

Ενώ στο ερώτημα, Γιατί η Ξάνθη και όχι άλλη ομάδα; απάντησε: “Οι συνεργάτες μου επέλεξαν έναν τομέα που έχει πολλές προκλήσεις για ανάπτυξη με σταθερά βήματα. Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ανταγωνιστικό επίπεδο της ομάδας βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.”

Για τους ανθρώπους που μετέχουν σε αυτό το πρότζεκτ ο Μπίλ Πάπας απάντησε: Πρώτον, είναι ο Λέων Κάρις, γνωστός σε όλους εσάς και την ποδοσφαιρική κοινότητα για την εκπροσώπηση παικτών. Η εμπειρία του επεκτείνεται σε διαπραγματεύσεις για συμβόλαια ποδοσφαιριστών, φιλικούς αγώνες και θεωρείται ο ηγέτης στον τομέα αυτό στην Αυστραλία. Έχει ένα εκτεταμένο τοπικό και διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο που έχει αναπτυχθεί πάνω από 20 χρόνια. Ο Damon Hanlin, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Titan Group,  είναι φίλος και εξαιρετικός συνεργάτης με διεθνή εμπειρία Είναι διευθυντής και θετική δύναμη στην ανάπτυξη της Sydney Olympic FC.

Ακολούθως αναφέρθηκε στον προπονητή και το σταφ που ταξίδεψαν απο την Αυστραλία: Ο Τόνι Πόποβιτς, προπονητής της ομάδας, γνωστός για τις επιτυχίες του με τον Perth Glory FC. Ο Τόνι Πόποβιτς υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Ο Arthur Diles, ο οποίος έφυγε από το προπονητικό προσωπικό του Western Sydney Wanders Academy, είναι ο βοηθός του Popovic.

Αλλά και για τους δύο ανθρώπους που τρέχον στην Ελλάδα το σπουδαίο αυτό πρότζεκτ: “Επίσης, δύο άτομα που πιστεύουν σε αυτήν την εξέλιξη είναι ο Ανέστης Τσετινές και ο Γιώτης Παναγιώτου”

Για την επένδυση που θα γίνει στην Ξάνθη και τον στόχο που υπάρχει, ο Βασίλης Παπαδημητρίου τόνισε: “Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε έναν τίτλο ή να σπαταλήσουμε μερικά εκατομμύρια, αλλά να επενδύσουμε έτσι ώστε η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς. Στον τομέα της προπόνησης, στο γήπεδο ποδοσφαίρου, αξιοποίηση των ταλέντων στη Θράκη, καθιστώντας την ομάδα την πρώτη επιλογή όλων των ταλέντων της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τις Ακαδημίες μακροπρόθεσμα. Και, φυσικά, για να έρθουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο και να υποστηρίξουν μια ισχυρή ομάδα, δημιουργώντας όχι μόνο την Ξάνθη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πιστεύω σε ένα έργο που θα φέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.”

Μάλιστα στο άρθρο φιλοξενείται και σχόλιο του αρθογράφοι τονίζεται ότι: “Με την Ξάνθη να παίζει τώρα στο Super League 2, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον Μπίλ να φέρει αυτή την ιστορική ομάδα πίσω στο Super League όπου ανήκει. Πέρα από αυτό, ανοίγει κανάλια μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Δεν υπάρχουν σύνορα στην ανάπτυξη. Η ανάπτυξη ξεκινά από τις ακαδημίες στη βάση κάθε ομάδας.

Θέλουν η Ξάνθη και η ευρύτερη περιοχή να αποτελέσουν πόλο έλξης για όλα τα νεαρά ταλέντα που θα είναι σε θέση να ενισχύσουν το τοπικό ποδόσφαιρο και να το αναβαθμίσουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο Bill Pappas και οι συνεργάτες του εξελίσσονται στην ανάπτυξη του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ένα νέο «Aeolus» χτυπάει δυνατά στην Αυστραλία και την Ελλάδα.

Share it