Search

Η καταστροφή στη Νίψα του Έβρου συνεχίζεται – 178 πυροσβέστες επιχειρούν στην περιοχή

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκε χθες η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο μέτωπο της φωτιάς που καίει ακόμα στην ευρύτερη περιοχή του Δρυμού Νίψας του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η κατάσταση είχε σταθεροποιηθεί τις μεσημβρινές ώρες, ωστόσο η αναζωπύρωση που υπήρξε γύρω στις 5 το απόγευμα μετέβαλε την εικόνα δυσχεραίνονταν ξανά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η φωτιά έφτασε και στη δασική έκταση που περικλείει τους υδροταμιευτήρες της περιοχής, ματαιώνοντας τη μεγάλη προσπάθεια που είχε γίνει νωρίτερα να προστατευτεί από τις φλόγες και να αποφευχθεί η οικολογική καταστροφή.

Η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί αρκετά και σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 178 πυροσβέστες με 11 πεζοπόρο και 40 οχήματα, καθώς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις., ενώ με την αυγή μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα.

Εν τω μεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, σχολιάζοντας την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποστολή μεικτού κλιμακίου της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Α.Μ.Θ., για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών, είπε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά δεν είναι απλώς προς τη σωστή κατεύθυνση, είναι πάρα πολύ σημαντική, γιατί πιστεύω ότι μετά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, πρέπει να δοθούν απαντήσεις και να οδηγηθούμε σε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με τους λόγους πρόκλησης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου».

Πηγή: gnomionline.gr

Share it