Search

Πόποβιτς: “Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της Ξάνθης, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε & να κάνουμε περήφανους τους φίλους της ομάδας!”

Έτοιμος για την πρόκληση της επιστροφής στην Ευρώπη για να αναλάβει την Ξάνθη εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο sport.optus.com.au ο νέος προπονητής του ΑΟΞ, Τόνι Πόποβιτς, που αναφέρθηκε στον αποφασιστικό ρόλο του Μπίλ Πάπας για να πειστεί να μεταβεί στην ομάδα ασχέτως κατηγορίας.

Ο Πόποβιτς που είναι ο μοναδικός Αυστραλός προπονητής που κέρδισε το Ασιατικό Champions League δηλώνει ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αναλάβει τον πάγκο της Ξάνθης δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου τονίζοντας πως στόχος όλων είναι η άμεση επιστροφή του συλλόγου στην Super League.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση του να έρθει  στην Ξάνθη και τον ρόλο του Μπίλ Πάπας:  “Συνέβη πολύ γρήγορα γιατί μόλις πρόσφατα πήρε το κλαμπ. Είχαμε συμφωνήσει με την προοπτική η ομάδα να είναι στην Α’ κατηγορία όμως το όραμα του Μπίλ με έπεισε να αναλάβω και στην Β’. Με εντυπωσίασαν, είναι άνθρωποι που έχουν το ίδιο πνεύμα με μένα και αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση.  Πιστεύω στον εαυτό μου και ξέρω ότι έχω τη γνώση και την εμπειρία για να πετύχω. Με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη και της ηγεσίας του συλλόγου, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε το πλάνο για να ανέβει γρήγορα η ομάδα.”

Για να συνεχίσει λέγοντας: “Είμαι ενθουσιασμένος από την ευκαιρία να εργαστώ στην Ευρώπη. Θέλω να “μεγαλώσω” ως προπονητής. Είμαι ενθουσιασμένος και αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω στην Ξάνθη και να εδραιωθούμε στην κορυφαία κατηγορία. Είναι προνόμιο να είμαι ο προπονητής ενός καθιερωμένου συλλόγου με την περήφανη ιστορία σαν της Ξάνθης.”

Για να κλείσει αναφερόμενος και στον κόσμο της ομάδας: “Οι οπαδοί πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν προπονητή, προσωπικό και ιεραρχία που είναι πολύ αφοσιωμένη στην επαναφορά του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία. Θα πάρουν τα πάντα από εμένα, ολόψυχα, όσον αφορά την ηθική της εργασίας και θα κάνω ό, τι μπορώ. Θέλουμε να παρέχουμε σταθερότητα και να ανακτήσουμε τον σεβασμό, να είμαστε ένας ελκυστικός προορισμός για νέους παίκτες με φιλοδοξία. Ξέρω σε τι μπαίνω, υπάρχει πολύ πάθος, αυτός είναι ο μόνος κώδικας που έχει σημασία στα μάτια των θαυμαστών. Ανυπομονούμε για μερικές υπέροχες μέρες μπροστά στους οπαδούς μας και τους κάνουμε περήφανους, και να επιστρέψουμε στην πρώτη κατηγορία και να παίξουμε ξανά ως γηπεδούχος με μεγάλες ομάδες όπως π Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.”

Ο Πόποβιτς υπέγραψε συνεργασία με τον ΑΟΞ για δύο χρόνια, όπως τόνισε και ο ισχυρός άνδρας της Ξανθιώτικης ΠΑΕ, Μπίλ Πάπας

Share it