Search

Τσέφεριν στο Reuters: «Θα σκεφτούμε στο μέλλον για το μοντέλο του Final-8»

Το «μοντέλο» του Final-8 σε Champions και Europa League θα επανεξετάσει μελλοντικά η UEFA, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Όλα έγιναν λόγω των αλλαγών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με τον διοικητικό ηγέτη της UEFA να τονίζει: «Αναγκαστήκαμε να το κάνουμε, αλλά στο τέλος βλέπουμε ότι ανακαλύψαμε κάτι καινούργιο. Έτσι θα το σκεφτούμε στο μέλλον με βεβαιότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως χωρίς να υπάρχει δεύτερο παιχνίδι, οι ομάδες έχουν αναγκαστεί να γίνουν περισσότερο επιθετικές, αναζητώντας το γκολ.

«Δεν υπήρξαν τόσες πολλές τακτικές. Εάν είναι ένας αγώνας, εάν η μία ομάδα σκοράρει τότε η άλλη πρέπει να σκοράρει το συντομότερο δυνατό. Εάν είναι το σύστημα με δύο παιχνίδια, τότε υπάρχει ακόμα χρόνος για να κερδίσεις τον επόμενο αγώνα», είπε.

«Σίγουρα είδαμε πιο συναρπαστικούς αγώνες, αλλά φυσικά πρέπει επίσης να σκεφτούμε το γεγονός ότι έχουμε λιγότερους αγώνες και οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς μπορούν να πουν “δεν έχετε τόσους αγώνες όπως πριν, αυτό είναι διαφορετικό”, οπότε θα πρέπει να συζητήσουμε όταν τελειώνει αυτή η τρελή κατάσταση.»

Πάνω από 12.000 εξετάσεις COVID-19 έχουν διεξαχθεί σε παίκτες και προσωπικό στα τουρνουά UEFA. «Το πιο δύσκολο ήταν ότι συνδέονταν με την υγεία και αυτόν τον ιό που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούμε να τους ελέγξουμε όλους, να είμαστε κλειδωμένοι, απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά είναι μια τεράστια πρόκληση.»

Share it