Search

Αυτοί είναι οι 12+1 παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης για τα δύο ματς με την Ξάνθη!

“Κλείδωσε” οριστικά ποιο είναι το ρόστερ του Απόλλωνα Σμύρνης ενόψει των διπλών αγώνων μπαράζ, με την πρώτη μάχη να γίνεται το Σάββατο(22/8) στις 20:00 στο Xanthi Arena της Ξάνθης.

Ο Μπάμπης Τεννές έχει συνολικά στην διάθεση του 13 ποδοσφαιριστές, ενώ δεν υπολογίζεται παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει το νομικό τμήμα του Απόλλωνα για την περίπτωση του Χουχούμη, που το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και μπορεί να ανανεώθηκε εκ νέου απο την “ελαφρά ταξιαρχία” ωστόσο θεωρείται νέα εγγραφή. Και φυσικά αν υπάρξει η παραμικρή δικαίωση θα μιλάμε για σκάνδαλο μεγατόνων καθώς αν ήταν έτσι θα μπορούσε και η Ξάνθη να έχει δικαίωμα να ανανεώσει παίκτες που τα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν. Οπότε θεωρείται αδύνατο να βρει άκρη ο Απόλλωνας για την περίπτωση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Απο εκεί και πέρα ιδιάζουσα είναι και η περίπτωση του Φατιόν που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς της ομάδας και έτσι δεν υπολογίζεται για το ματς στην Ξάνθη, σε αντίθεση με το ματς της Ριζούπολης που θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά. Τουτέστιν για το ματς του Σαββάτου οι επιλογές του Μπάμπη Τεννέ περιορίζονται στους 12, ωστόσο είναι σε καλύτερη θέση απο τον αντίπαλο προπονητή μια και έχει πολλούς παίκτες με εμπειρία

Αυτοί είναι οι Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Βιτλής, Τσαμπούρης, Βάρκας, Κολ, Μπεντινέλι, Μπλάζιτς, Καραγκούνης, Ρώσσης, Ιωαννίδης και Πατράλης. Σε αυτούς θα βασιστεί εξ’ ολοκλήρου ο έμπειρος τεχνικός για τα δύο ματς κόντρα στους ξανθιώτες

Πάμε όμως να δούμε με τι έχουμε να κάνουμε. Κάτω απο τα γκολπόστ θα είναι ο Αναγνωστόπουλος, με τον 26χρονο να είναι και ο μοναδικός κίπερ της ομάδας που άλλωστε με αδιανόητο τρόπο που δεν αρμόζει σε επαγγελματικές κατηγορίες βρήκε την “φόρμουλα” για να τον χρησιμοποίησει(δείτε ΕΔΩ), στο φετινό πρωτάθλημα ο πρώην κίπερ του Άρη αγωνίστηκε σε 9 ματς.

Στην άμυνα υπάρχουν οι Λεωνίδας Ρώσση, Σάββας Τσαμπούρης, Βασίλης Βιτλής. Ο 21χρονος Ρώσση φέτος έχει αγωνιστεί όλο κι όλο σε 2 ματς εκ των οποίων μόνο το ένα 90λεπτο. Σαφώς πιο έμπειρος ο Τσαμπούρης με τον 34χρονο μπακ φέτος να μετρά 7 συμμετοχές απο τον Γενάρη που αποκτήθηκε απο την Ε.Ν. Παραλιμνίου οπού αγωνιζόταν. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως και ο έτερος έμπειρος αμυντικός που διαθέτει ο Απόλλωνας είναι κι αυτός μπακ, ο λόγος για τον πρώην αμυντικό του Ηρακλή, Βιτλή, με τον 26χρονο να μετρά 16 συμμετοχές φέτος, εκ των οποίων οι 15 ως βασικός.

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής που είναι και η πιο πλήρης γραμμή του υπάρχουν οι Τάσος Λαγός, Γιάννης Βάρκας, Μανώλης Πατράλης, Μάρκο Μπλάζιτς, Θανάσης Καραγκούνης, Τόμας Μπεντινέλι, Ίσραελ Κολ και Άντονι Φατιόν. Ο 28χρονος αμυντικός χαφ Λαγός θεωρούταν απο τους “κομμένους” της ομάδας μετρώντας μόλις 8 συμμετοχές, όλες στο πρώτο μισό της σεζόν. Από τις εκπλήξεις της φετινής χρονιάς ήταν ο 19χρονος ρολίστας Βάρκας που παίζει τόσο ως μπακ όσο και ως χαφ αλλά και ως δεύτερο φορ, έκανε εξαιρετική σεζόν μετρώντας 15 συμμετοχές(7 ως βασικός) πετυχαίνοντας και ένα γκολ.  Ο Πατράλης μετά τον δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ στην Δράμα έμεινε ελεύθερος με τον Απόλλωνα να βασίζει αρκετά στον 23χρονο μέσο που αγωνίστηκε σε 12 ματς σκοράροντας και 2 τέρματα. Απο τους πιο έμπειρους του ρόστερ είναι ο 35χρονος Μπλάζιτς που παρότι από τους παίκτες με την πιο γεμάτη σεζόν έχοντας 18 συμμετοχές  και ένα τέρμα  είχε κάποια θέματα με την διοίκηση που πάντως φαίνεται να λύθηκαν.

Απο την λίστα των “κομμένων” βγήκε άρον άρον και ο 28χρονος Θανάσης Καραγκούνης που περίμεναν πολλά μετά τις εμφανίσεις του στην Λαμία όμως με 8 εμφανίσεις και ένα γκολ δεν απέδωσε με τον ίδιο μάλιστα να προχωρά και σε προσφυγή(!), ωστόσο η επιστροφή του Τεννέ ευελπιστούν στον Απόλλωνα να τους βοηθήσει να του αλλάξουν στάση. Ο πιο επικίνδυνος και ποιο ποιοτικός του ρόστερ της “ελαφράς ταξιαρχίας” είναι με διαφορά ο Βραζιλιάνος Μπεντινέλι, με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να μετρά σε 21 ματς 11 γκολ όντας με διαφορά απο τον δεύτερο ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας, άλλωστε απο τους παίκτες που υπολογίζονται για τα ματς με την Ξάνθη όλοι οι άλλοι μαζί έχουν 10 γκολ. Αρκετά ποιοτικός και χρήζει προσοχής είναι και ο Αργεντίνος, Κόλ, με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να αποκτάται στα μισά της σεζόν από την Παναχαϊκή έχοντας αγωνιστεί σε 9 ματς σκοράροντας 1 τέρμα. Τέλος ο Φατιόν που χάνει το πρώτο ματς αλλά θα είναι κανονικά στο δεύτερο, αποκτήθηκε στα μισά της σεζόν ως ελεύθερος από την Λάρισα με τον 28χρονο Ελληνοαλβανό αμυντικό μέσο να αγωνίζεται σε 6 ματς έχοντας σκοράρει μάλιστα και 2 γκολ.

Στην επίθεση έχουμε καθαρό φορ μόνο το Νίκο Ιωαννίδη. Ο 25χρονος Δραμινός φορ από τον Γενάρη που αποκτήθηκε απο την Δόξα αγωνίστηκε σε 9 ματς σκοράροντας και δύο τέρματα.

Share it