Search

Το “μπαλάκι” της αναδιάρθρωσης στον Αυγενάκη! Οι δύο προτάσεις της ΕΠΟ και η επιλογή που ανατρέπει τα δεδομένα!!!

Σημαντική εξέλιξη προέκυψε κατά τη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με την αναδιάρθρωση καθώς εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία και πλέον η ΕΠΟ πέταξε το μπαλάκι στην πολιτεία και τον Λευτέρη Αυγενάκη για να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα πέρα απο την αρχική πρόταση που υπερψηφίστηκε, ωστε τη νέα χρονιά η Super League 2 να γίνει  με 18 ομάδες και η Football League με 14, πέρασε και δεύτερη πρόταση ώστε να καταργηθεί η Football League και να γίνει πρωτάθλημα Super League 2 με δύο ομίλους

Εκεί προκύπτει και το σημείο…κλειδί καθώς οι ομάδες των δύο κατηγοριών είναι 34, και πέρα απο το γεγονός πως για να γίνει αυτό χρειάζεται η έγκριση της Κυβέρνησης για να καταργηθεί η κατηγορία και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Πάντως πέρα απο τις δύο προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Κυβέρνηση εδώ και καιρό μελετούν και μια τρίτη εκδοχή, μετά και της έντονες αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για το περιβόητο μπαράζ της Ξάνθης με τον Απόλλωνα που ζητούν την ματαίωση του λόγω ειδικών συνθηκών ελέω COVID-19, την οποία θα έφερναν στο τραπέζι αν ερχόταν στα δικά τους χέρια η αναδιάρθρωση όπως και συνέβη. Αυτή είναι η Super League 1 να διεξαχθεί με 16 ομάδες, δηλαδή να παραμείνει η Ξάνθη και να ανέβουν Απόλλων Σμύρνης και Χανιά, και με την κατάργηση της Football League η νέα Β’ Εθνική να γίνει σε δύο ομίλους(Βορράς, Νότος) με έκαστος να έχουν απο 16 ομάδες, κι όχι 17 που είναι με την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Οπότε τι και αν είμαστε 19 Αυγούστου ωστόσο τα πάντα αυτή την στιγμή είναι στον “αέρα” με την Κυβέρνηση που δέχεται εκατέρωθεν πιέσεις να βγάλει το “φίδι απο την τρύπα” και να δώσει λύσεις στην διαμόρφωση των κατηγοριών, άλλωστε με δική της παρέμβαση μπορεί να αρθούν και τα “εμπόδια” που βάζει η Nova ώστε να μπορέσει να περάσει οριστικά η αναδιάρθρωση και να μην συνεχιστεί αυτή η τεταμένη ατμόσφαιρα με Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης και Χανιά να απειλούν με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Πάντως το τρίτο σενάριο θέλει άμεσες κινήσεις απο την Κυβέρνηση που πέρα απο τα τηλεοπτικά πρέπει να βρει λύσεις να κάμψει και τις “αντιστάσεις” εντός της Λίγκας αλλά και του “αυτοδιοίκητου” της ΕΠΟ κάτι που όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς φέρνει “πονοκέφαλο”.

Με την Ξάνθη πάντως να παραμένει προσηλωμένη στο πρώτο “τελικό” του Σαββάτου με την ΚΕΔ μάλιστα να προχωρά σε ορισμούς Αθηναίων διαιτητών(δείτε ΕΔΩ)

Share it